Merhaba anneler ve adayları..
Catim dar olduğundan ve bebek donmedigi için dün sabah spinal sezeryanla kızımla kavuştuk..
Sezeryan olduğu için masal gibi bir hikayemiz yok ama sezeryan olacaklar varsa korkmamaları için bir iki kelime yazmak istedim..
Öncelikle sakin olup güzel şeyler düşünmek önemli. Belden yapılan iğne asla ama asla acımıyor. Ameliyat esnasında sohbet muhabbetle geciyor sizi oyalamak adına..
Bacaklar uyusup yattıktan sonra bebeğin gelmesi 7 dk falan, sonraki islemler için ufak bi sakinleştirici verip rahatlamanizi sagliyolar..
Spinal oldum ama baş veya bel ağrım yok.
Dün 10da ameliyattan çıktım öğleden sonra 4de yürüdüm. Haliyle dikişler içten biraz yanıyor ama dert etmedim açıkçası.
Hastaneye yatmadan 1 gün önce taze kayisidan komposto yapmıştık az şekerli ve çubuk tarçınlı. Yiyip içme serbesti geldiğinde onu içmeye basladim dün ayni gün gazım çıktı bu sabahta tuvalete çıkabildim hiç zorlanmadan. Dikişlere de hiçbise olmuyor, korkmayin..
Dün daha çok yattigim yerde bebeğimle ilgilendim ama gece kalkıp bezini vs kendim degisebildim. İlk gece olmasına rağmen esimle birlikte yalnız kaldık hiç zorlanmadık.
Sütüm de kendiliğinden geldi mamaya gerek duymadan emiyor çok şükür, ozel bişey yapmadım.
Bebeğe gelince, ağlayan ufacık şey sizin koynunuza girdiğinde kim olduğunuzu bilip susuyor ve sakinlesiyor, en mucizevi olay bu oldu benim için..
Allah kimsenin kucağını bos bırakmasın evladını bağışlasın.
Herkese hayırlı doğumlar diliyorum❤