Burda surekli okudugum ve normal doguma cesaret ettigim dogum hikayeleride bende hikayemi paylasmak istedim 2 agustos cuma aksamiyla baslamak istiyorum hikayeme cuma akşamı akşam 7 gibi sancilarim ara ara vardı ama surekli sanci yaşadığımız için ve dogmaga niyeti yok dusuncesinde oldugumuz için dogum sancisi oldugunu düşünmedim gectide arkadasimla oturduk cayimizi ictik gece yatmaya yakin 12 gibi bir sanci basladi daha değisik ama belden gene vurmadigi için gecer dedim saga döndüm olmadi sola döndüm olmadi gece 2 yi bulduk ve sancilarimin dogum sancisi oldugunu anlamıştım sakin olmaya çalıştım cok siddetli degildi ve sabah 5 e kadar sabrettim giderek artiyordu bazen 5 dakikada bir bazen 3 dakikada bir geliyordu esimi uyandirmadan once kalktım cantami son kez ayarladim evimi topladim uyandirdim hastaneye gittik annemi aradim meryem ana otunu koyması icin oda hastaneye geldi direk nst ye baglandim muayne edildim ve 4 cm acikligim vardi nst ye surekli bagli kalmak benim için en zoruydu oglene kadar cmlerim zor ilerdi 1 cm acilma olmustu 3 civari daha yeni 6 cm di sanci bacaklarimi kilitliyordu adeta her sanci geldiginde bagirmak istiyordum ama enerjimin bitecegini bildigimden sıkıyordum kendimi backlarima masaj yapiyordum doktora yalvardim nstden ayirdi ve gezmeye başladım sanci vurdukca bacaklarima basamaz oluyordum sonra ve surekli de muayne ediliyordum sancimim cogunlugunu sirf surekli muayne olmamak icin evde gecirmistim ama gec acilinca bu durumdan kacamadim kac tane ayetel kursi dualar okudum hatirlamiyorum bile ikindileyin 5 e doğru artık 8 9 cm i bulduk ve doktorum artik herseyin bende olduğunu sanci gelince bol bol ikinmam gerektigini bebegin kafasini gördüğü anda beni catala alacagini soyledi ne yaptiysam bebegi bir turlu indiremedim doktorum ben sana yardim edeceğim dedi nst de sanci 100 u gectiginde derin nefes al ikin dedi ikinirken mekik ceker gibi tum gucunu karnina ver dedi 3 nefeste bebegin kafasi göründü catala ciktim aynisini istiyorum senden dedi ordada 4 araliklarla sanci geldikce morarircasina nefesimi birakmadan ikindim bebegim göründü ve sanki dunyaya yeniden geldim doktorum uyusturup dikerken benim gözlerim bebegimdeydi kesigi anlamadim bile dikisim atildi ve o an kaldiramadigim tum sancıları unuttum odamiza geçtik tek problememiz bebegim 2 gun hic emmedi gogus ucumda küçüktü tutamadi bu yuzden cumartesi dogum yaptım pazar da bırakmadılar ve pazartesi gunu evimizde geldik sonunda emmeye basladi benim minigim ve ben bunlari yazarken onu seyretmenin tadını çıkartıyorum sizlere tavsiyem sancinizi olabildigince evde cekin hemen dogmuyor bebek merak etmeyin sutunuz gelmesede bebeginiz emmesede inatla emzirin biz o konuyu başardık suan gogus catlagi problemi disinda problemimiz yok kilotlu hasta bezi mutlaka alin cok rahat ettim ve dikislerinizle evde çok dolanmayin hemen yatin ben o hatayi yaptim baticonla temizledigim halde aci yanma hissediyorum ama normal dogummu sezeryan mi derseniz her dogum kendine ozel ve güzeldir eminim 40 haftayi doldurunca happy momu silmistim dogum hikayemi paylasabilmek icin tekrar indirdim biz artik happy kidsli olduk tek duam herkesin tek nefeste dogurup bebegine kavusmasi uzun oldu kusura bakmayın herkese hayirli doğumlar :)