Aysnurrr 28 gün önce spinal sezaryan oldum kendi isteğimle ilk doğumumdu öncelikle şunu söyleyeyim hiç korkma çok kolay atlatıyorsun bir daha hamile kalsam yine aynı yöntemi tercih ederim 😊 ben epidural istemiştim ama buna kendi doktorunuz da değil anestezi uzmanı karar veriyor bana spinali uygun gördü, spinalde baş ağrısı çok olur demişlerdi o yüzden ameliyattan sonra günde 2 fincan kahve içtim ama baş ağrım hiç olmadı, hemşireler de bu konuda bilgi verir.. depent kesinlikle tavsiye ediyorum çok rahattı hatta tavsiyem 2 paket alın evde de çok rahatlıkla kullanırsınız ben 1 paket almıştım, evde 2. Haftamda yine depent alıp devam ettim.sonrasın sa normal ped kullanabilirsiniz. Evde sadece uzandığımda kalkarken biraz canım acıyordu destekle kalkarsanız hiç birley olmuyor oda 10 gün sürüyor zaten daha sonra kendiniz her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.. ama tavsiyem kendi doktorum da bana böyle tavsiye etmişti genel anestezi olmayın çünkü ağrı ile uyanıyormuşsunuz, arkadaşımda böyle söylemişti.. lokal anestezi de ameliyat esnasında panik yapsanız da ( benim gibi ) hafif morfin veriyorlar bu da narkoz etkisi yapmıyor tatlı bir uyku oluyor uyandığınız da ağrısız uyanıyorsunuz.. inşallah benim gibi çok kolay atlatırsınız ve sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi 😊