Gamzeesahin Kızlar merhaba hamilelikte Anti rubella ıgm ıgg yani kızamık testi sonucu pozitif olan var mı yardım edin lütfen bugün pozitif olduğunu kızamık enfeksiyonu geçirdiğimi öğrendim ve belki bebeğim alınacakmış.
funnymum Gamzeesahin Canım zaten onun pozitif çıkması gerekmiyor mu bu senin küçükken geçirdiğin anlamındadır benimki de pozitifti. Doktorunuz mu dedi?
Rbs111 Gamzeesahin canım bu bağışıklık kazandığını gösterir . Daha önce geçirmişsin yani çocukken. Mesela benim negatif . Küçükken olmadım ama kızamık aşısı vurulmuşum . Eğer küçükken kızamık geçirseydim benimde pozitif çıkardı
Tarana Gamzeesahin Sen küçükken geçirmedinmi?Eger geçirmediysen şu an geçiriuor ola bilirsin.Ama geçirdinse ikinci kez asla geçiremezsin
funnymum Gamzeesahin Anti rubella igg pozitif bende ama Anti Rubella igm negatif baktım şimdi sonuca da, sizinkinin hangisi pozitif?
Gamzeesahin funnymum yok canım negatif çıkması gerekiyor yani yok diye bende pozitif çıktı 50 değerinde :(
Gamzeesahin Rbs111 canım ilk 10 değerindeydi tekrar emin olmak için yaptılar 50 ye yükselmiş o yüzden enfeksiyon geçiriyorsun dediler.
Dmrklyasemin @Gamzeesahin bende anti rubella igG pozitif çıkmıştı küçükken geçirdiğim için bağışıklığım vardı ANti rubella igM negatif çıktı şuan ki durumunu gösteriyor dedi hamileliğinde negatif olması gerekiyor pozitif olduğunda Bebek etkılenebilir demişti doktorunuz nasıl bır tedavi uyguluycagı konusunda sızı bılgılndırdi mi
Gamzeesahin Ankara Hacettepe hastanesindeyim ben doktorlar eğer etkilendi ise alınacağını söylüyor. ben geçirmişim küçükken ama şimdi nasıl oldu yükseldi bilmiyorum yarın gdicem doktora şuan hiç birşey yapmıyorum
Dmrklyasemin @Gamzeesahin kızamık geçirmiş olabilirsin bildiğim kadarıyla bu test kızamıkçık testi ikisi farklı
Dmrklyasemin @funnymum benım degerlerım normaldi küçükken gecrdgım için igG pozitifti ve igM negatifti hamilelikte geçrmedim soruyu yazan bayan igM pozitif büyük ihtımal değerleri artış gösterdiğine göre kızamıkçık geçiriyor
Dmrklyasemin @funnymum zaten bu test kızamık testı degıl rubella testi kızamıkçık testi ikisi birbirinden farklı
Gamzeesahin Kızlar ıgm ilk 10 değerini gösterdi bugün ki tekrar test yapıldı negatif gösteriyor ama ıgg teati pozitif 50 gösteriyor
nur_bekir Gamzeesahin merhabalar iletiniz çok eski ama aristirirken karşıma çıktı bu kızamıkcik değerinden bişey çıktı mı benim 2. Gebeliğim dün doktirum bana kızamıkçık değerlerimin yüksek çıktığını söyledi 1.11 çıktı korkuttu biraz açıkçası enfeksiyon hastalıklarına yolladı beni sizde herhangi bir sorun oldu mu acaba hayatımda ilk defa duydum böyle bişey yaşayan birine sormak istedim
arzm28 Elifnurcelkkk nasl farkettinz acaba belirti varmiydi ben bilmeden mayonez ve sucuk yedm yenmemesi gerekiyormuş baya da oluyor yiyeli asiri üzüldüm