Tlycnr evet sanci çekeceksin. Canin acıyacak. Hatta son 1 saat acidan ağlayacaksın belki. Ama dedigim gibi dayanamiyorum dedigin anlar sadece 1 saat kadar surecek. Ki artik bunun da kolayi var istersen acilman 4 cmi buldugunda epidural de yaptirabilirsin. Boylece siddetli kisma gelmeden agrilarin kesilmis olur.
Bakın bu iste en onemli sey sizin ve bebeginizin sağlığı ötesi yok. Bebek ters geliyordur, kordon vardir, kalp atislari dusmus veya yükselmiştir, vs bunun gibi bir sorun ya da sizin sağlığınızı etkileyecek bir sorun varsa tabiki normal diye zorlamak ahmaklık olur. Ama her sey yolundayken bence bir kadin o normal dogumun guzelligini, yenilenmisligini, rahatlığını tatmali. Normal dogumda bebegin dogum kanalindan gecerken aldigi yararli bakteriler de onun için çok önemli. Dogum sonrası günlük yaşamına hemen donebiliyorsun kimseye muhtac olmuyorsun. Simdi cikacak vay benim Akrabamin 30 dikisi vardi, vay ben dogumdan nefret ettim diyenler. Inan onlar cok büyük bir azınlıklar. Sezaryen sonrasi bebegini eline alamayan egilip dogrulamayan oturdugu yerden kalkamayan teyzem gecen gün bana sezaryen rahatlik vallahi dedi. Sadece güldüm. Yani ikisininde artilari eksileri var. Her ikisinde de ağrı cekeceksin. Ben bebegim gelmeden önceki agriyi tercih ederim cunku sonrasinda bana ihtiyaci var dogumdan sonra ona gule oynaya bakabilmek paha bicilemez.
Ilk dogumum normaldi ikincisinide nirmal istiyorum Allah in izniyle. Belki bu sefer ilki kadar iyi bir dogum tecrubesi gecirmeyecegim Rabbim bilir nasil olacak. Ama benim icime sinen cerrahi mudaheleden ziyade normal dogum.