35+2 DE SÜPRİ̇Z Bİ ŞEKİLDE GELEN MİNNAK OĞLUM 😰😘💙👼🏻
Nasıl nerden anlatsam bılemedım
Hamılelıgım aşırı zorlu bi süreçten gectı hamıle oldugumu ogrendıgımden berı hep hastanelerdeydim ama bebekle alakalı degıldi cok şükür benim kendı saglık sorunlarım çıktı
Kansızlık ,demır. Troid,karpal tünel sedromu,lıf sıkısması ,kaburga batması, kuyruk sokumu agrısı vs
Bunlar tabı 2 aylıkken daha basladı 3 aya kadar hergun migren atagı . Neysekı cok şükür oglum iyiydi
Onu görmüştüm ruyamda oglum olacagını bılıyodum ve ogrendıkkı erkek
Sonra 4 aylıkken bu Doğum anını ruyamda gordum bugun bırebır yaşadım
Neyse cok uzattım Doğuma gecıyorum ☺️
2 haftadır yaklasık çatı agrım kaburga batmam sıddetlenmıstı bana ablamlar normal artık bebek büyüdü dıyolardı uykuyu unuttum çünkü asla uyuyamıyordum agrıdan
P tesı kasıgım ve sırtım adet sancısı gıbı tutu gectı yıne ben bebek büyüyor ona bağladım
Ve bugun sabah hasta zıyaretıne gıttık esımle 12 gıbı eve geldık kahvaltımızı yaptım cok agrım vardı ama sancı degıldı Bıraz dınlendım sonra evı temızlemek ıcın kalktım temızledımde süpür sıl toz carsaflar degıs balkon vs derken 4 buçuk gıbı ısım bıttı uzandım 20 dk dalmısım sonra esımın mesaj sesıyle uyandım baktım sancı var ılk gebelık sancı nasıl olurda bılmyorum zaten erken ne nısan ne su gelme hıc bsey yok . Esıme agrım var dedım gelım mı dedı yok dedım gectı 5 dk sonra tekrar gırdı tekrar kotuyum dedım gelıyom hazrlan dedı tamam dedım gectı tekrar gelme dedım ama o ın asagı dedı ve baktımkı her 5 dk 1 sancı
Neyse geldık hastanenın acılıne nst basladı sancı 5 dk 1 devam ettı sonra ebe geldı baktı ufak sancılar çıktı açılmana bakalım
Ve baktı oo 4 cm açılma ben doktoruna haber verıp gelıcem dedı doktor Doğum baslasın demıs bana dedı ben sok 😔 daha çok küçük o dedım 1 ayımz var 😰napabılırız acılman var Doğum baslamıs dedı tamam ben eve gıdecem eşya alacam hıc bısey yok yanımızda dedım . Tamam dedı cabuk don
Esımle annemı aldık yol üstü eve gectık ben cantaya aklıma gelenı kurdum dusa gırdım sadece sırtıma ılık su tutum 5 tane hurma yedım komsuma meryem ana otunu verdım ( bu arada aktar bana yanlıslıkla tozunu vermıs) olsun dedım nıyet onemlı abla sen kur duanı oku ve hastaneye geldık
Açıklığa baktı 6 cm nst bağladı bağlama dedım olmaz bebek çok küçük takıbını yapmam lazım dedı . Kabul ettım mecbur 19:40 ta basldı seruvenımız ebe sureklı kontrol edıyodu çünkü bebek gerılmıstı sancın geldıkce ıkın dedı 7 cm oldu 8 oldu ve en son parmagını soktu ıkın dedı acıklık tam çatala dedı
Gectık çatala . Başla ıkın dedı ıkınıyom olmuyor cok güzel devam ıkn kafası göründü. Ikın ıkınman lazım bebek küçük kötü olacak hersey ıkın ıkınıyom olmuyor takatım kalmadı bogazım okadar kurudukı parcalanacak dedım ama bagırmadım hıc cenemı dayadım gogsume nefessız kalana kadar ıkındım baktı yok yardım cagırdı hemsıre geldı üstten o basıtırdı alttan ebe cektı bende asırı baskıyla ıkındım ve 20:40 bebek Doğdu hıc göstermedıler cok mınnaktı 1840 gr
Bebegın esı geç ayrıldı onu bekledı bıraz ebe
Ve basladı dıkıs faslı cok dıkısım var kaç bılmıyrm sordum soylemedı
40 dk dıkısım sürdü
Rahım duvarı yırtmıs bebek pelvık dar yırtmıs dokum kötü dıkıs tutmuyordu sureklı dıkıyodu
Dıstanda ebe kesmek zorunda kaldı bebek kötü oluyordu oyle dedı
Ve zorlu süreç gectı
Bebegı yoğun bakıma aldılar 3 saat sonra hemsıre getırdı bebegın cok küçük ama durumu ıyı dedı 😘
Daha ıyı olması ıcın bol bol emzır dedı ama ne sut var nede onun emecek gücü napcam bılmıyom ılk gun zaten hala hastanedeyız
Asırı yorgunluk ama gram uyku yok annelık bu olsa gerek
Kokusu dünyaya bedel tarıfsız bısey
Tek derdım sütüm gelırde bıran önce oda ıcer kendıne gelır 😰 evet erken olsada mezun olduk Eylül annesı olacakken Ağustos annesı oldum tahmını Doğum 4 eyluldu ama 2 Ağustos'ta geldı bal oglum 😘👼🏻💙