Fasulyem22 Kuzum gündüz seste tutacaksın akşam atıyorum 10-11 gibi tüm ışıkları ve sesleri kapatacaksın siz de parmak ucunda yürüyüp sessiz konuşacaksınız o şekilde yavaş yavaş gece gündüz kavramı oluşacak sessizlik ve karanlık olunca uzun uyuması gerektiğini anlayacak. İlk 1 buçuk ay boyunca gece de dahil olmak üzere 1 saatte 1 emzireceksin daha sonra kilo alımı iyiyse kendisi uyanmadan ellemeyeceksin. Benim kızımın kilo alımı iyiydi gece uyanmadan almamaya başladım ilk 4 saatte 1 uyanmaya başladı gece. Sonra 6 saate çıktı. Sonra tüm gece uyanmadan uyumaya başladı. Ama arkadaşımın bebeğinin de kilo alımı iyi olmasına rağmen hâlâ gece alıp uykusunda emzirip yatırıyor. Bu sefer çocuk aç olduğu için değil alışkanlık yapıyor gece uyanıp meme emmeyi. Sonra gece beslenmesini bıraktırcam diye uğraşacak örneğin. Bebeklerin aylarına göre uyuma süreleri ve beslenme sıklıkları vardır. Örneğin 4 aylık bebek günde 5 kere beslense yeterli. Bu beslenmeyi gece değil de gündüze aktarınca hem eksik bırakmış olmuyorsun hem bir nevi uyku eğitimi vermiş oluyorsun. Benim kızım hep ayda 1 kilo aldı. Normalde bebeklerin ayda 600-700 gram almasına çok iyi derlerken 1er kilo alarak ilerledik. Gece beslenmesi yapmadığım halde. Kızım 3.200 doğdu şuanda 4 aylık 7.250 gr 😊 Tek dikkat etmen gereken şey doktorunun kilo alımı iyi demesi. Eğer kilo alımı iyi değilse mecbur gece beslenmesi yapacaksın. Memede uyumaya alışmaması için beslenme bittikten sonra omuzuna alıp gazını çıkaracaksın eğer gaz çıkarırken de uyanmıyorsa (yenidoğan pek uyanmaz) altını açacaksın. Uyandıktan sonra kolunda sallayıp geri uyutacaksın. Yatağına yatırınca mızıldarsa pış pış diye poposuna vuracaksın. Geri dalacak. Böylelikle meme emmeden de uyuyabiliyorum algısı oluşacak. Ama bebekler emerek huzur bulur rahatlar emmek için illa aç olması şart değil korkunca emmek ister gazı olunca emmek ister burada seni kurtaracak olan yegane şey emzik. Düşünsene otobüstesin bebeğin aç değil ama stres olduğu için emmek istiyor çıkarıp meme veremezsin o da isteği olmayacağı için deli gibi ağlayacak. Ama o emzik ağıza girince melek oluyorlar iç güdüsel olarak rahatlıyor. Hem sen hem o 😊Örneğin emzirdin yatırdın pıt diye gözünü açtı. Ver emziği mışıl mışıl uyumaya devam etsin ❤ Sütler buzlukta 3 ay saklanabiliyor ama ben o kadar tutamıyorum genelde kullanıyorum dışarıya çıkarken emziremeyeceğim yerlerde beslenme saati gelince veriyorum veya sütümün azaldığı saatler oluyor o zamanlar buzluktan çıkarıp takviye yapıyorum böylelikle komple mamayla beslemek zorunda kalmıyorum. 😊