MehtapSevim Merhaba hamiş anneler saçım çok dökülmeye başladı sizin de hamilelik sürecinde saçlarınız döküldümü, şu iyi geliyor dediğiniz bir şey var mı acaba?
Mom72626 MehtapSevim canım ilk aylarda hatta 5. Aya kadar inanılmaz döküldü annemler fln çok üzülüyordu öyle böyle bir dökülme değildi. Ama kesildi birden şimdi bir tek tel bile dökülmüyor birde şampuanımı değiştirdim sebamed kullanıyorum 4. Aydan beri oda iyi gelmiş olabilir
Ezgimrt1 MehtapSevim gür saçlarımla herkesi hayran bırakıyordum kendime takiiiiiiii hamile kalana kadar sen düşün ne kadar döküldüğünü 😊 aman boşver bebeğimiz iyi olsun da kökü bizde illa yenisi gelecek 😘
Srnkrbrn MehtapSevim ben kendimi bildim bileli hep sacım dökülürdü hamile kaldım asırı dökğlmeye basladı kaç doktıra gittim ilaçlar kullandım en iyi sampuamlrı da aldm durduramadım 5.aya girdim o anlarda durdu simdi tek tel dökilmüyor snradan dökülmeye baslar diyorlar ama bakalım hatta bebek saclrı bile cıktı simdi sonunu düşünmüyorum artık 🤷♀️
Smyrpd MehtapSevim benim de başlarda çok döküldü. Zaten zayıf saçlarım kesin kel kalıcam diyodum 16. Haftadaydı sanırım doktorumla paylaştım demir ilacını erken başladı, kansızlık da dökülmeye sebep olabilir bence bi dahaki kontrolünde doktorunla paylaş bakalım durumu 😊
MehtapSevim Mom72626 teşekkür ederim canım bende ilk aylarımdayım 2.5aya girdik her elimi attığımda saç geliyor doğurana kadar kel kalıcam diye korkuyorum umarım 5.aya kalmadan geçer🤦🏻♀️😅
Mom72626 MehtapSevim yok yok kel kalamzsın el atmadan benim oturduğum yerde dahi avuç avuç dökülüyordu yürürken de. Eşim tshrtümün arkasından topluyordu. Sonradan düzeldi şükür 🙏🏻🧿😀
Simos44 MehtapSevim Benim de çok dökülüyor üstelik ilginçtir aşırı kaş dökülmem de var. Bildiğiniz ortadan açıldı kaşın biri /:
MehtapSevim Simos44 ben daha kaşa kadar gelmedim😅 sende bir daha ki kontrolünde doktoruna danış bakalım o ne söylücek canım
Simos44 MehtapSevim Her hangi bir sorun yok canım danıştım. Progesteron düşüktü onu kullanıyordum o yaparmış. :) artık yapacak bişe yok boyarım şekilli şekilli 😂
Gozde888 Benim hic dökülmedi ama sebebi muhtemelen kullandığım sampuandan kaynaklı ben inanılmaz memnunum sampuanimdan tavsiyede ederim kesinlikle zigavus sarımsaklı şampuan 👏🏻
GrpBsr Benim de zaten normalde ince telli ve az saçım var ve zaten her zaman saç dökülmesi problemi yaşıyordum hamilelikle beraber daha da arttı. Herkes hamilelikte saç dökülmesi azalıyor diyordu ama bende aksine daha çok dökülüyor en son ablam da 3.aydan sonra azalır benim öyle olmuştu dedi bilmiyorum ne olacak şu an 11 haftalığım inşallah ilerleyen zamanlarda azalır diye umut ediyorum.
Tovishka Simos44 progesteron mu saç döküyormuş, tam tersi olması gerekmez mi? Ben de 6. ayımdayım normalde çok dökülürdü, hamileliğin ilk dönemlerinde geçmişti, şimdi yine çok dökülüyor, progesterondan mı yani?
Simos44 Tovishka hormonlar ani yükselip düşerken saç dökülmesi oluyor ama 2. Trimester de genelde belli düzeylerde kalıyor o yüzden başta ve sonda dökülmesi normal diye biliyorum. Bir de ilaç olarak dışardan alınca normal gebelikteki doğal artış gibi olmuyordur bilemiyorum. Zamanla geçer dedi progesteron hızlı artıyor normal dökülme dedi