Merhaba kizlar, 31.07.2019 da sabah 04.48 gelen kasilma dalgalarimla şaka şaka bildigin dogum sancilarimla baslayan normal dogum hikayemi yazmaya calisacagim zira bebişim şu an yanimda uyuyor her an uyanabilir 🥰🤲
Ayin 29unda son kontrolum vardi ve sabahin 4 ünde ufaktan belden sancilarimla uyandim panik yapmadim tabi ki heyecanlandim ama dogum sancisinin bu kadar dusuk aci ile gelmeyecegini tahmin edebiliyordum :) sabah 10 gibi nst ye girdikten sonra doktorumla gorusmeye girdik. Nst de en fazla 1 defa 40i vurmustu ama bu doktor icin kayda deger bir sanci sonucu degildi. Doktoruma sabah 4den bu yana sancilarimin gelip gittigini bildirdim o esnada annem ve kaynanam icerideydi sabirsiz kaynanam dogum ne zaman olur diye sorunca doktorum hic belli olmaz belki bu gece gelir belki belirledigimiz gun gelir dedi. Annemle kaynanam disari cikinca doktorum cuma gunu gel belki sezeryana alabiliriz bebegin bas cevresi genis deyince hafiften heyecan basti beni.
Eve gittikten sonra oglen 2 gibi tuvalete girdigimde nişanım bana merhaba dedi. Beklemiyodum cidden. Benden ne su gelecek ne de nişan ben ani gelen acili sanciyla doguracam diyodum ama nişanimi gorunce mutlu oldum. Paniklemedim asla bu sanciyla dogum.olsaydi herkes normal dogururdu diye akisina biraktim. Ertesi gun hu sefer sabah 5te yine sancilar basladi bu sefer daha siddetliydi ama dayanilabilirdi. Sanci ilk gun saatte 1 vuruyorken ikinci gun 15 dk da birden dusmesi biraz heyecana sokmustu beni hala doktoruma haber vermemistim sancilarim 5 dk da bire dusmeden de haber vermeyi dusunmedim. Bebegimin hareketleri normaldi eger hareketsiz olsaydi kesin haber verirdim ama. Neyse hemen kalkip meryem ana otunu suya koyup dualarini okuduktan sonra bir anda acilmasini izledim :) aninda acildi ve belki inanmayacaksiniz belki de psikolojik olarak çatı ağrım da otomatik olarak artmaya başladi. Suyundan ufak bir cay bardagi ictim ve belki yine inanmayacaksiniz ama sancilarim kesildi 😁😁 evde acilen dogurmami bekleyen 2 tane canavar vardi annem.ve kaynanam sancilarimin kesildigini soyleyince Yok efendim erken yaptin yok ne geregi vardi biz bilmezdik meryem ana falan demeye basladilar. Ama o sancilar bana gore aciliydi ve meryem ana yapilmasi gereken zamandi bence. Amaaan dedim bebek ne zaman isterse o zaman gelecek siz istediginizi soyleyin. Ayrica benim sancilarim sabaha karsi geliyor bu sabah buyuk bir dalga bekliyorum ben dedim. Veeeee gercekten buyuk dalga geldi. 3.günün sabahi lavaboya kalktigimda hem leke hem de sümükümsü bir sivi dustu yok artik hala nişan mi geliyor dedim lavabodan sonra uzandim ama yok inanilmaz bir sanci basladi yerimde duramadim esim de benimle birlikte uyandi sanci her geldiginde kalkip yurudum annemleri uyandirmadim tabi. Sanci 7 dk da bir vuruyor diye biraz daha dolanayim hastaneye oyle geceriz dedim esime. 5den 7ye kadar evde sancilarimin sıklaşmasini bekledim o esnada duşa girdim cok rahatlatti ama hala sanci vurdugunda belimi nerdeyse dogrultamiyodum ev ve hastanem arasi 10 dk idi hemen hastaneye gectik yani doktorumun cuma degerlendirmesine gerek kalmadi çarşamba günü o demeden gittik :) hemen yatisimi verdiler. Aciklik kontrolum yapildiginda 6 cm aciklikla hastaneye gitmistim. Kontrolu yapan ebe fazla surmez ogleden once kizin kucaginda olur dedi. O sancilari nst de karsilayacaksin deselerdi beni sezeryana alin diye ciglik cigliga bagirirdim ya da direkt camdan atlardim 😁 nst de sanci cekmek hic akil kari degil cunku. Yaklasik 2 saat süren acili bir nst gecmisim.oldu kizlar 😁 ebelere hemsirelere bilimum doktorlara ve hastane sahibine guzel dileklerde bulundum o sanci aninda 😁 annem hadi bu sanciyla istedigine dua et dedi ama.yokk imkan yok aklima geldikce ettim ama aklim cikmisti bir kere. Neyse buralari gecelim yaklasik 1 saat nst de yattiktan sonra beni dogumhaneye aldilar doktorum gelmisti. Normal yapiyoruz dediler acikligim 8 cme ulasmistj cunku. Sezeryan secme sansim yoktu yani. O catalin tadina kizima kavusacagim esnada baktim kizlar cunku o gune kadar catala cikmamistim acikligima bile o gun baktilar. Dogum esnasi 5 ya da 6 kez kuvvetle ikindiktan sonra kizim geldi kesi oldu evet mecburen cunku arada 2 3 kez kuvvetsiz ikinarak bagirdim 😬
Cok sukur kizim cikar cikmaz dunyanin en guzel rahatlamasini yasadim. Gozumu bebegimden alamadan benim dikislerimi attilar o esnada rahimde biriken kani temizlemek icin doktorum bir iki kez elini rahimime soktu dogum anindan farksizdi diyebilirim ama kilodan kaynaklanan bir sıkıntıydi siz korkmayin zayif anneler 😁 uzun uzun hikayeleri severdim size de uzun yazdim. Ben kizima kavustum cok sukur darisi sizlerin basina kizlar. Dogumhaneden sandalyeyle kucagimda kizimla cikardilar disarida esim kaynanam annem kayinbabam karsiladi bizi :) inanilmaz bir duygu. Sanki onca sanciyi hop.hop hoplayarak ceken ben degildim de zafer benimdir edasiyla kiizimi severek o kapidan gururla cikmak 🤲🤲😁 cok sukur diyorum gercekten. Evet dayaniliyor evet zorluyor evet canin yaniyor.ama o mis koku mukemmel bir sey.
Bebegimin sol ayak bileginde anne karnindaki durus bozuklugundan dolayi hafif bir gelisim geriligi olmus ortopedist doktoru masaj ve egzersizle duzelecek dedi biraz üzdü bizi ama Allah beterinden korusun.
Simdi size birkac tavsiye;
Meryem ana otunu alip inancla sanciniz geldiginde suya koyun gercekten ise yariyor bence.
Depend alin muhakkak mucize buluş inanilmaz rahat.
Sütünüz ilk gün gelmiyor korkmayin ben hipp in emziren anne sütü aldim ikinci gün aksam bebegimi emzirip uyuttum. Bu esnada emzirmeyi birakmayin cunku ilk gun biz bebegimi emziremedik yogun bakimda mama verdiler sarilik olmasin diye.
Normal dogum gercekten guzel evet zorlu ama bebek cikana kadar. 2.gunu ayaktaydim banyomu yaptim esime yemek hazirladim bebegimle ilgilendim evet dikisler sizliyor fakat dayanilmaz bir agri degil en azindan sezeryan kesisi gibi cok katli degil ve her isini kendin goruyosun.
Sut olsun diye dayatilanlari yemeyin sakin ben 16 kilo almistim ilk gun 6 kilosu gitti bugun 4.gunum ve 2 kilo daha gitmis. Bol su iciyorum ve emziren anne cayindan iciyorum.
Aklima gelen bunlar simdilik istediginizi sorabilirsiniz darisi da sizlere kizlar 🥰🥰🥰🤲🤲 ben bebisimi emzireyim 😚
-