Merve-yoruk97 şeker yüklemesi zararlı değil.verdikleri de şeker hastası felan yapmaz.eğer ki riskli bir durum sezdiyse şeker yüklemesi yapar.örneğin bebeğin olması gerekenden büyük olması, erken doğum riski, suyun azalması gibi.ya da ilerki dönemlerde mesela 28 de çevrenizdekiler yaptırmayın zararlı dediler.siz yaptırmadınız 32 de şeker çıktı siz farkında değilsiniz.bebek sizdeki şekere alışacak ve şekere bağlı olarak hızla büyüyecek.33 haftada kontrole gideceksiniz bebişin kafası 36 hafta boyutunda.sonra şekere bakacak yüksek.bu ani gelişim bebeğe ve size zararlı olduğu için bebeği erken alıp küveze koyacak.yoğun bakımda günlerce bebekteki şekeri dengelemeye, anne karnında maruz kaldığı yüksek şeker alışkanlığından kurtarmaya çalışacak.ilaç verecek.o yüzden şeker yüklemesi yaptırıp ileriki dönemlerde oluşacak risklerin önüne geçmekte fayda var.herkeste var mı yok.yaptırmayan da sağlıklı doğum yapabilir bilemezsiniz ama tedbiri almakta fayda var bende 28 haftada 205 tokluk çıktı.diyete başladım düşmedi.insüline başladım 12 dozda yine düşmedi, 16 dozda yine düşmedi.şimdi sabah 16 doz akşam 10 doz kullanıyorum.normale yeni geldi 32+5 haftadayım.tedbiri almasam allah korusun bebeğime birşey olabilirdi.şuan bir sıkıntımız yok çok şükür.