• DoğumSağlık
  • Bebeğim çok sık kaka yapıyor endişelenmeli miyim tecrübeliler bakın bi lütfen?

Haniar bebeğim 10 günlük oldu ama daha dün eve geldik aslında 9 gündür yoğun bakımdaydı çok şükür şimdi daha iyiyiz ama bebeğim hastanede emzirmeye gotrigigimde baya tutar emerdi eve geldiğimden beri az emiyor ve çok fazla kaka yapıyor bunun anlamı nedir bileniniz var mı yani bu normal mi 1 gün sonra doktor kontrolümüz var sabredeyim diyorum gitmim ama kafa takılıyor çünkü cevredekiler sutun cocuga yaramiyor ondan cikartiyor diyor bende anlamadim yani basina gelen var mi happy kidse uye olamiyorum maalesef burdan soruyorym

Pazartesi sağlık ocağında emzirme eğitimim vardı. Ebe bebeğin doyduğunu anlamak için günde 4 5 defa kaka yapması gerekiyor dedi

ikimelekannesi___
    Ne cahil insanlar var ya inanmıyorum. Günde 4-9 defa kaka yapabilir. Sütünde yetiyor yarıyor ki bebek rahat rahat kakasını yapıyor. Kulaklarını tıka bu devrede daha neler duyacaksın. İç güdünü kullan annelik duygusu otomatik olarak yüklendi sana. Onlar ne bilecek anca çene😀 çok zorlarlarsa tamam de geç. Boşver yani😉

Symgmnr teşekkür ederim canim o zaman söylüyordur heralde çünkü o sıklıkta yapıyor bebeğim ilk bebeğim ondan daha bilmediğim çok şey var

Alessia yök canım hastanede bile vermemeleri için tembihlemiştim sırf vermesinler diye sürekli süt götürdüm hastaneye hiç sütsüz bırakmadım çok afedersin kalasının rengi yapısı araştırdım netten anne sütü ile beslenen normal bebek diyor çevre iste

MMinee ah canım başımdakiler bir değil bin hiçbiri bitmiyor ki az emiyor ama sık emiyor bebeğim kalasını gazini da duzenli çıkarıyor

ikimelekannesi___
          işte ne kadar güzel sağlıklı bebeğin maşallah ona annesi. Bitmezler sen oku araştır sadece güvendiğin kişilere sor. Yoksa kimse sınırını bilmiyor.

ikimelekannesi___ haklısın canım boşver milleti ben normal diye duydum yine de tecrübeli anneler yazar 😊

Benim bebeğim de bugun 1 aylık oldu değiştirdiğim bütün bezler hep kakali doyuyor ki yapıyor diye düşünüyordum bugun 1 ay aşısı icin sağlık ocağına gittik bebeğim hic kilo almamış Pazartesi kendi doktoruma gidicem bakalım

ikimelekannesi___ sütün çocuğa yaramıyor diyenlere gerçekten hayret ettim nasıl bu kadar emin konuşabiliyorlar oysaki tam tersi beslenme düzeninin bir parçası bu durum, bebekler ilk zamanlar yaklaşık bir ay kadar sık sık büyük tuvaletini yaparlar hatta sıvı olur biz anneler acaba isalmi oldu der endişe ederiz ama değil normali sık ve sulu olmasıdır, artı mama ile besleniyorsa yine sık sık olur ama kıvamlıdır dışkısı o yüzden döngüsü sağlıklı olduğunu ve sütünüzün iyi sindirildiğini gösterir .

ikimelekannesi___ bebek fazlasıyla doyuyo bence ne güzel hiç kaka yapmasa hiç doymuyo demektir ve sarılık olma sebebidir kaka yapmaması aslında sen anlarsın sütün çoksa korkma çok yapmasından

Bebekler dogduktan sonra kaka yapmak zorunda ve ne kadar yaparsa ojadar ici temizlenir hatta ben kizimin emzigine pekmez surup veriyodum dojtorda onerdi kaka yapsin ici temizlensin diye bide kaka nin dogal oldugu kadar kusmasi normal hic endise etmeyin derim

ikimelekannesi___ o zimbirti yere uye olunmuyo zaten canim benm kizimda 15 gunluk hbire oda yapio kakdi sarysa kilo kaybi yoksa skinti yok doktr ozellikle yapiymu diye soryo yapmzsa skinti ayrica okdar kakaya ragmen kilo aliyo onunla alakasi yok canm