Merhaba arkadaşlar öncelikle Rabbim herkese sağlıklı sıhhatli zamanında güzel Doğumlar nasip etsin. Kendi hikayemi yazmak aklımın ucundan geçmezdi ama hatıra kalsın istiyorum. Hamileliğim boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. 35. Haftadan sonra karnımda toplanma ve gerilmeleri hissetmeye başlamıştım doktoruma sorduğumda gayet normal demişti. 37 . haftada nst de sancılarım çıktı ama ben hiç birşey hissetmiyordum. Doktorum vajinal muayene istedi ve 5 cm açıklık tespit edildi. Hastaneden yatış yapmanız gerekiyor dediler ama biz eşimle kabul etmedik çünkü hiç sancım yoktu nst de de ara ara çıkıyordu. İmza karşılığı hastaneden ayrıldık. Ben eve geçtim sancı bekliyorum gelen giden yok. Ortalama 1 buçuk hafta 5 cm açıklıkla gezdim. Ama 0 ağrı hiç birşey hissetmiyorum. Doktorum artık suni vereceğiz bu açıklıkla gezmek enfeksiyon için riskli olabilir dedi.neyse biz suni için gün aldık. Tam suni almadan bir gün önce karnım gerim gerim gerilmeye başladı hemen hastaneye gittim nst de sancılar göründü. Açıklık 7 cm olmuş. Hastaneye yatışım yapıldı. Sanırım kızım suni almama razı olmadı.☺️😌Ebe ortalama 2 buçuk saate Doğum olur dedi. Çok heyecanlıydım. Ben tabiki yine hiç birşey hissetmiyorum. Hissetmemenin sebebi bebeğin başı kanala tam yerleşmemiş olmasındanmış. Doktorum suyunu patlatıcaz. Baş yerleşecek eğer yerleşmezse sezeryan olacaksın dedi. Neyse doğumhaneye çıktık suyumu patlattı ebe. Ne zaman suyum geldi ağrılar başladı arkadaşlar. Ağrı süreci gerçekten çok zor 1 dakikada bir geliyor gidiyor. Bu şekilde 1 buçuk saat bu sancıyı çektim ve açıklık 10 cm ulaştı. Ve 3 ıkınmada kızıma kavuştum çok şükür. 🙏🏻 Çatala çıktıktan sonra pek birşey kalmıyor aslında doktorunuz yönlendiriyor. Ağrı gelince 30 saniye bağırmadan😊 büyük tuvaletinizi yapar gibi ıkınıyorsunuz. Size tavsiyem Bu süreçte ekip çok önemli arkadaşlar Ağrı süresince ebe arkadaş bir saniye olsun beni bırakmadı belime masaj hareketleri ve pilates hareketleri ile beni rahatlatmaya çalıştı. Beni sakinleştirdi. O yüzden doktorunuz kadar ebeniz de çok çok önemli. Ve gerçekten o çekilen sancı hepsi bir anda yok oluveriyor sanki. Bambaşka tarifi olmayan bir duyguymuş. Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah.🙏🏻