Herkese merhaba😇 Öncelikle Allah hepimize sağlıkla kavuşmak nasip🤲Çatı muayenesi sonrasında doktorum normal doğuma uygun olmadığımı söylemişti çünkü can acısından muayeneyi bile tam yaptıramamıştım🥴Sezaryen için 38+5’e gün aldık 22 Temmuz Pazartesi 12:30 da ameliyata alınacaktım bunun içinde 10:00 gibi hastanede olmamız gerektiği söylendi sabah 10:00 gibi hastaneye gittik yatış işlemlerim yapıldı odamıza çıktık önce nstye bağladılar bir süre nstde kaldıktan sonra ameliyat önlüğümü giydirdiler ve artık vakit gelmişti ameliyathaneye inmek için beni gelip aldılar zaten o gün sürekli ağlak bir moddaydım ama o an çok başka oluyor hem kavuşacağını bilmenin heyecanı hem başına nelerin geleceğini bilmemenin korkusu insan karma karışık oluyor ameliyathaneye indik kapı açıldı beni bekleme yerine aldılar o sırada kapıyı açık bıraktılar ki yanımızda olan herkesi görebileyim diye aylardır beklediğimiz zaman gelmişti artık kavuşmaya gidiyordum o kadar korkmuştum ki kafamı dağıtmak için bana sürekli soru sordular🙈İçeri girdiğimizde gözlerim hep doktorumu aradı çünkü bir tek onu tanıyordum☺️İçerisi birbirine benzeyen bir sürü insanla doluydu o ortamı görünce anladım ki ben spinal ya da epidural yapamamazmışım panik bir insan olduğum için benim açımdan en iyisi genel anesteziymiş beni sedyeden ameliyat masasına aldılar göğüsüme kalp ritmini dinlemek için bir şeyler takıldı sol kolumu bağlayıp tansiyon aleti takıldı sağ koluma damar yolu açılıp önce serum verildi anestezi doktorları gelip kendilerini tanıttılar o sırada da oğlum karnımda çok hareketliydi doktorum içeri girer girmez dünya benim oldu sandım o an eşimi, anne, babamı görsem o kadar sevinemezdim diyorum😂Doktora oğlum çok hareketli nasıl tutup çıkartacaksınız dediğimi hatırlıyorum🤣En son yüzüme oksijen maskesi tuttular ve gerisini hatırlamıyorum ameliyat sonrası beni ayılma odasına almışlar sonrasında odama çıkmışım oğlumu getirmişler ilk emzirmem olmuş bunların hiç biri bende yok🥺neyseki videoları var☺️Bu da genel anestezinin dezavantajı. 14:00’te ameliyattan çıktım 17:00 gibi beni kaldırmaya geldiler ilk kalkış gerçekten çok zordu önce yattığın yerden kaldırıp bir süre oturtuyorlar sonra ayağa kalkıyorsun ben ayağa kalkar kalkmaz kanamam çok olduğu için tansiyonum düştü nerdeyse bayılıyordum o yüzden hemen geri yatırdılar ve o gün hiç kalkmadım ertesi gün kalktım ancak tuvalete kadar gidebildim sonda ilk gün takılıydı ikinci gün çıkardılar ben bayıldıktan sonra takmışlar çıkarırken hiç can yakmıyor çok canım yansada kendimi zorlayıp yürümeye çalıştım zaten sürekli ağrı kesici serum veriyorlar o çok rahatlatıyor yetmediği durumlarda da iğne yaptılar o çok daha iyi geldi üçüncü gün biraz daha iyiydim hasta bakıcı beni yıkadı yıkanmadan taburcu edilmiyormuş yıkandıktan sonra sütüm daha iyi inmeye başladı duş çok etkiliymiş bu arada gaz olayında çok zorlanmadım ama tuvalete çıkamadığım içim lavmanda yapıldı can yakan bir şey değilmiş ilk günler yürümek, öksürmek, gülmek çok zor bugün 10. günümüz artık her şeyi kendi başıma yapabilir durumdayım ağrı kesici içmeyi bile bıraktım doktor bana bir krem verdi ameliyat yerine sürünce iz kalmıyormuş 3 ay kullanıcam bakalım sonuç ne olacak🤔Bu arada ameliyat yerinde hissizlikte var zamanla geçer mi kalır mı bilmiyorum🤷♀️Hastaneden taburcu olduktan hemen sonra korsede kullanabileceğimi söyledi ama ben bandaj çıkana kadar korktum kullanmadım şimdi alıp kullanacağım faydasını gören çok olmuş hala dikiş ile sezaryen olan var mı bilmiyorum ama benim yapıştırma oldu.