Suna_murat ooo duymam mı hemde çok fazla,artık kulaklarımı tıkamıştım,özel hastane devlet hastanesi ve sağlık ocağı dahil ilk negatif 👎 şeyleri sıraladı sonra hayırlısı olsun dedi,12.haftada dışarıda özel kliniği bulunan perinatog buldum iyice araştırdım seçerken ve Allah razı olsun aşırı pozitif ve moral veren bi doktordu,onun sayesinde ona güvenerek sıkıntısız geçti.Ne kadar olumsuz 👎 bişi deselerde hiç kulak asmadım araştırdım ama moralim hiç bozulmadı,hep iyi düşündüm,ilk 3 ay ağır taşımadım ama evimin bütün işini kendim yaptım,34.haftamda doğum yaptım son gün temizlikte çok yorulduğum için suyum erkenden geldi doğuma alındım,şunu söyliyim 30.haftada bütün herseyiniz hazır olsun sonra keyif yapın dinlenin çünkü erken doğum ihtimali oluyor,çantalarınız hazır olsun,daha doğuma var 6aydan sonra bebek eşyalarını hazırla diyenleri hiç dinlemedim iyikide dinlemedim çünkü son haftalarda nefesim yetmedi aşırı zorlandım,doktor izninle yürüyüş yaptım son ay 10dakika dahi yürüyemedim,şekere çok dikkat ettim diyetisyen eşliğinde mecbur insülin kullanarak isyan ederek tatlıdan uzak durmam gerekti bebeklerin suyunda artış oldu doktorum şekere bağladı,şeker diyetine girince suda normale döndü,bolca bebeklerinizle konuşun gerçekten hissediyorlar bunu,sol kaburgam Bebekler büyüdükçe beni mahfetti ama hepsi bebeklerimi görünce bitti,her 2 haftada bazen haftada bir kontrolüm oldu herşeyim normaldi,rahim ağzı iyidi sancım yoktu ama sürpriz yapıp erken geldiler bebeklerim,mutlaka iyi beslenin çok önemli ikizlerin kilosu için,aralarındaki kilo farkı anne karnında hep ölçüldü tranfüzyon yaşanmasın diye,aslında o kadar çok şey daha var ki,ikiz bebek sahibi olmak hem çok şans hemde çok sabır isteyen bi duygu,ikiz olunca doktorlar negatif 👎 korkutuyor ama şimdide dışarı çıkınca çevredekiler dahada psikoloji alt üst ediyorlar,HİÇ DUYMAYIN SİZ Yanınıza gelecekleri ana odaklanın bakın görün nasıl zaman geçecek,çok uzun oldu ama kolay değil 5ayın birikmişliği var,hepinize sağlıklı ve zamanında doğumlar..