Okurken o kadar üzüldüm ki sanki kendi yaşadığım o zamanlara döndüm. Benim de ilk gebeliğimde 39. Haftada aniden nüksetti Preeklampsi yani halk dilinde bilinen haliyle gebelik zehirlenmesi. Benim tansiyonum 19/14lere kadar çıkmıştı. Protein kaçağı da vardı. Normal doğumu o kadar çok isterken kendimi sezaryen masasında buldum çünkü hem benim hem bebeğimin canıydı söz konusu olan. Ben de spinal anestezi ile aldım oğlumu kucağıma. Ama samimi olarak söylemeliyim ki sezaryen asla korkutulduğu gibi değil. Ben birkaç gün içinde kendi başıma kalkar kendi işimi yapar haldeydim. Ameliyat sonrası iyileşme sürecini biraz da annenin psikolojisi etkiliyor. Ben hiç yatmadım, sürekli yürüdüm. İlk başlarda alevler doluyor gibi oluyordu karnıma ama o ağrı en fazla bir hafta sürüyor. Ben 10. Günde yatakta dönerek uyuyabiliyordum...
Bu gebeliğimde de korkuyorum gebelik zehirlenmesi tekrarlar diye. Beslenmeyle alakası var mı bilmiyorum ama bu defa son aylarda tuzu ve hamurişini tamamen kesmeyi düşünüyorum çünkü bunlar da neden oluyor olabilir.