Tanem0105 Arkadaşlar 5 haftalık hamileyim sağlık ocağından bir kaç test yaptırdım Tsh 4.95 çıkmış kadın doğum doktorum değerin düşük çıkmış deyip beni dahiliyeye yönlendirdi bir an önce kontrol altına alınsın dedi. 2 defa kalp durması yüzünden kürtaj oldum diğer bebeklerini bu yüzden kaybetmiş olma ihtimalin var bunda önlem al dedi. tamam deyip çıktım hastaneden şaşırdım kaldım birşey soramadım gerçekten düşük mü tiroidlerde sıkıntı mi var acaba. böyle birşey yaşayan var mı
Flowwwer Tanem0105 tsh değerin çok yüksek yani troidlerin az çalışıyor sağlıklı bir gebelik yaşayabilmen için tsh değerin 2.5 altında olması lazım troidlerin hızlandırmak için ilaç verirler.
Ozge2441 Tanem0105 benm degerim de 5.48 ciktiyeni test yaptim daha once iki bebegimi kalp durmasi yuzunden kaybettim. Smd oksapar da kullanıyorum
pyymamm Tanem0105 benimde 3,84 idi tiroid ilacı kullanıyorum benimde kimyasal ve düşüğüm oldu su an 6+3üz ilacı sürekli kullanıcakmısım sizde ihmal etmeyin etkileri var
kevserk Tanem0105 Canım ilaç kullanıyorsun hamilelik boyunca korkma ilaç düzene sokuyor ☺️ İlacı sabahları aç karna ve her gün aynı saat-dk’da içmeye çok dikkat et. Düzensiz kullanınca pek etkili olmuyor ama düzenli kullanınca hemen düşüyor🙏🏻
Fit Evet değerlerin hamilelikte 2,5 altında olması bekleniyor. Bu yüzden dahiliye doktorunuzun tavsiye ettiği dozda tiroid için hapa başlamanız lazım. Ben şu an kullanıyorum, ilk hamileliğimde de kullandım sizden biraz daha az değerlerim.
Tanem0105 Fit peki hemen etki ediyor mu verdiği ilaçlar doktorun. çok korkuyorum yine aynısı olur diye😞
nzntfn 0,35-5 referans araligi dusuk degilki sizin benim 0,17 dahiliyeci ilk uc ayda dusmesi normal dedi benim hamilelikten oncede 0,90 di
Tanem0105 nzntfn bilmiyorum ki canım bende anlamadım şaşkınlık ve korku ile tamam deyip çıktım yarın dahiliye doktoruna gideceğim hemen
Tanem0105 Flowwwer peki hemen etki ediyor mu verdiği ilaçlar doktorun korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye😞
Pnrhmz Tanem0105 Tanem0105 6. Haftada hamile oldugumu ogrendim tshliller yapildi tsh ım 7.9 cıktı doktor hemen dahiliyeye git dedi ilac basladik aylik kontrollerle devam ettik 1 2 aya toparladı hemen degerlerim cok sukur bebegim de saglikli artik sona geldik suan 2 2.5 civarı tsh ım hic uzmeyin kendinizi ve diger durumlarida buna baglamayın hersey nasip kısmet hayirlisiyla bu gebeliginizin guzel sonuçlanmasını dilerim 🙏
arastirmacianne Tanem0105 ilk 3 ay böyle olması çok normal.Doktor seni çok endişelendirmiş.Aynı benim sağlık ocağındaki doktor giiibi😡Endokrin bölümüne gittiğimde daha iyi anladım ve anlattı doktor her şeyi.Belki ilaç kullanmana bile gerek kalmayacak.Çünkü önemli olan t3 ve t4 hormonudur bebeğe geçen bunlardır.Bunlara bakmadan doktor sadece tsh ile yorum yapmaz.Ben hiç ilaç kullanmadım.Hatta doktorun dediği de şu ilk 3 ay kontrollü olarak kan tahliline bakacağız 3 haftada 1.Tam 16. Haftama girdim ve tsh ım normal değerine ulaştı.O yüzden hemen endişelenme.Ben de senin gibi çok tereddüt yaşadım ama hepsi boşaymış.Dahiliye veya endokrin doktoru diğer hormon testlerine de bakması gerek ilaç kullanman için herkese ilaç verilmiyor canım sen hemen ilaç kullanacaksın diye yazanlara bakma 😌
nzntfn Tanem0105 benim bu yazdigim degerler hamile olmayanlar icin olabilir. arkadaslarin yazdigi gibi 2,5 uzeri yuksektir belki hamilelere gore
Asliyildirim Tanem0105 korkma korkma, ilaçlar çok etkili hemen bir haftada normale dönüyor değerlerin. Gebelikte tsh aralığı farklı oluyor gebe değilken normal olan değer gebe olunca uygun olmuyor bazen. Üzülme hemen düzelir çözümü olan bişey yani 👍🏻 Tiroit tedavisi olmayınca bebek düşebiliyor ama o da zaten üç günde olcak iş değil erken farketmişsiniz şükür ki. Bişey olmaz bebeğine 👶
Tanem0105 Ozge2441 Bende 2 bebeğimi kalp durması yüzünden kaybettim doktor bundan dolayı olabilir deyince korkuya kapıldım yine😞
Tanem0105 pyymamm hemen etki etti mi peki ilaçlar canım bende yarın dahiliye ye gideceğim hemen korkuyorum birşey olacak diye
Flowwwer Tanem0105 hamile kalmadan önce gidip kontrol ettirseydin keşke ama daha çok erken gebeliğin kontrol altına alınır merak etme ;)
pyymamm Tanem0105 hemen etti mi bilmiyorum şubatta basladım hep içtim hamile kalınca kana bakılınca düştüğünü gördük
Tanem0105 Ozge2441 Kan sulandırıcı kullanıyorum canım dahiliye git tedavine asla salı günü gel bazı ilaçlar vereceğim dedi
Tanem0105 Ozge2441 benim genetik test yapıldı eşimden benden temiz çıktı rahim filmi istedi doktorm onu çektirdim oda temiz çıktı 2 kalp durması yüzünden kürtaj birde kimyasal gebelik yaşadım 😞
Eda3357 Ben hamile kalmadan önce de ilaç kullanıyordum.gebelikte tsh 2,5 altı olmalı her ay düzenli tahlil yaptırıyorum doz ayarlaması için mutlaka dahiliye veya genel cerraha gidin çünkü allah korusun zeka geriliği bile yapıyormuş bebekte
nzntfn arkadasimin 9 a cikmis ayrica sekeride yuksekti su an oglu 9 aylik merak etme ilac kullanip beslenmeye dikkat edeceksin duzelir