A_S_K benim acil sezaryen oldu. Bebeğimin hareketleri azalmıştı nstde kalp atışı bozuk çıktı acilen aldılar meğer plasentası erken ayrılmış.
Dikişlerimde özellikle ilk gece kalkarken acı oldu ertesi gün azaldı. İlk 10 gün de yatar kalkarken yardım aldım. Ama dayanılmayacak bir acı değil dikiş acısı. 2 haftada hiç ameliyat olmamış gibiydim.
Spinal sezaryen evet belden uyuşturmalı oldu. Ameliyattan 2 gün sonra biri iğne yerin acıyor mu dedi, ben aaa evet ben belden iğne ile uyuşturuldum dimi dedim. O derece unutmuşum yani. İğne yerimde hiç ağrım olmadı. Spinal baş ağrısı yapar da derler ama benim o da olmadı.
Öğleden sonra 3te ameliyat oldum ertesi sabah katı beslenmeye başladım. Yani refakatçim ile aynı yemek geldi bana. Yine de ilk günler daha çok sıvı beslenmeye dikkat ettim. Ama katı yemek yemedim diyemem.
Sütüm hemen gelmedi tabi ki. İlk günler mama takviyesi yaptım. Yoksa bebeğim aç kalıyordu. 3 4 gün sonra beyaz sütüm gelmeye başladı. Ama yine de azdır diye ben mama verdim. Doktorum 4.gün bana kilosu artmadığı için bebeğin aç kalmış dedi mahvoldum. Bi sokak köpeği alsam evime onu bile aç bırakmam ben naptım dedim. Mama verdim hiç inatlaşmadım kendim ile. Pompa da kullandım sütümü arttırdı. Bestlak damla da işe yaradı. 10 gün içinde mamaya gerek kalmadı.
Tuvalet sorunu yaşadım evet. Hastanede iken sadece 2 küçük parça kaka yapabildim. Gaz da bir kere çıkardım. Eve geldim 3. Gün oldu hala başka kaka yapmamıştım. Bebeğin gazı kokmaya başladı. Annem eczaneden aldığımız malzeme ile bana lavman yaptı. Siz hastanede de yaptırabilirsiniz. Lavmandan sonra bi daha sıkıntı olmadı. Ayrıca ilk 2 hafta idrar yaparken iç dikişlerde yanma oldu. Mesane şişip büzüştüğü için dikişler de gerilip büzüşüyor bu da yanma yapıyor. Ama 2 haftada o da geçti.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.