Sevgigelinn benim ablam epidural oldu, sabah 9 da yatisi yapıldı 10 gibi suni sancı verdiler normal doğum yapicakti kendisi daha sonra sancıları çıkıyordu ama ablam hissetmiyordu akşam üzeri 6 gibi şiddetli dayanamadı suni sancı kendi sancindan çok betermis, daha sonra dayanamadığnı epidural istediğini söyledi fakat o kadar saat sadece 2 cm açığı vardı epidural için en az 4 cm olması gerekiyormus tekrardan çekti fln sonra doğuma girdi belden iğnesini vurdular bende doğumda yanındaydım herşeyi duydum aramızda sadece bir perde vardı görmüyor duyuyordum, ebe sancı geldiğinde şimdi ıkın diyodu çünkü ablamda his yoktu bilmiyordu sanci geldiğini fakat ıknamiyodu yani ıkındigini sanıyomus ama ıkınamyomus his olmadığı için ablamin baya uzun sürdü bebegide 4 kiloya yakındı neyse yarım saat belkide 1 saatte çok zor bir şekilde doğurdu ablam uzun süre cıkamadı çünkü çok kesi atmışlar baya dikti doktor, çıktığında ablamın boynu yüzü hep kan toplamıştı ıkınmaktan sonra otururken fln baya bı sure zorlandı dikişler sebebiyle.
Üstelik o kadar zorlandı ki ebe de iri yarı bir bayandı ablamin üstüne çıkıp dirsekleriyle ittirmis bebeği. Yanii ben orda yaşadım epidural asla tercih etmem suni sancıyıda asla istemiyorum normal kendi sancımla Rabbim nasip etsin inşallah. Bu da böyle bir hikaye tabi korkutmak istemem herkesin bünyesi farklı ablam zorlandı diye sizlerde zorlancaksnz diye birşey yok 🤗