Burada kaç tane doğum hikayesi okudum bilmiyorum hele artık 39. Haftadan sonra her gün doğum hikayesi okuyordum benim bebeğim ne zaman gelecek diye. Etrafındakiler bence senin bebeğin erkek kız olsa şimdiye kadar gelirdi demeye başladılar. 39+5 te kanamam oldu nişanım geldi artık bu gün yarın gelir bebeğim diye bekleyeme başladık ama ama diğer gün de baktım yine baya kanamam olmuş korktuk acile geldik 1 cm açıklık var yatıralım dediler ama kanama ciddi birşey değilse yatmak istemiyorum dedim. Eve geldik pazartesi sabah sancıyla uyandım yine kanamam olmuştu ve sancılar başlamıştı takip ettim düzensiz geliyordu eşim hastaneye gidelim dedi ama doğum sancısı değil bunlar dedim gitmedik. O gün dolaştık gezdik yürüdük daha eve dönmeden yine sancılarım başladı eve geldik gece 12 de yattık yatar yatmaz arttı sancılarım takip ettim 7dk da bir geliyordu. Bekledim eşimi uyandırmadım gece 3buçukta eşim uyandı hastaneye gidelim dedi biraz daha bekleyelim dedim 5buçukta duş alıp hastaneye geldik. Açılma 2 cm ama artık eve gidemezsin yatıracaz dediler zaten sancılarım baya vardı. Öğleye kadar açılmam hiç değişmedi her kontrolde 2-3 cm diyorlardı canım sıkıldı. Bu arada şehir hastanesinde doğum yaptım. Eşimi aradım beni özele götür ya sezeryan olayım ya da epidural istiyorum dedim burda epidural yapmıyoruz dediler çünkü. Eşim özelleri araştırdı beni buradan çıkaracaktı ama bu halde hasteneden çıkmanız doğru olmaz bekleyin dediler. Sonra rahim açıcı koydular bende sıcak duşa girdim yarım saat durdum. Sonra kontrole geldiler 5-6 santim olmuş açıklık dediler tekrar sıcak duşa girdim çıktım diğer kontrolde 7-8 cm dediler sevinmeye başladım en son yine yarım saat durdum duşta kontrolde 9 cm açıklık yakında doğum başlar dediler nst ye bağladılar sancılarım 80 e çıkıyordu yine kontrole geldiler tam açıklık artık geliyor bebek sancı geldikçe sen ıkın biz yine gelecez ama yine de ilk doğumun 1-2 saate anca gelir dediler. Canım sıkılıyordu böyle şeyler duyunca çünkü saat akşam 7 olmuştu dayanacak gücüm kalmamıştı. Yanıma bir eve bıraktılar her sancıda ıkındım harika ıkınıyorsun sen birazdan doğurursun dedi diğer doktorlara söyledi bence çocuk olacak çok güzel ıkınıyor başlayalım doğuma dedi hemen odayı doğumhaneye çevirdiler başka bir yere gitmeye gerek yoktu hastanenin güzel yanlarından biri. 19.20 de kesi attılar ilk doğumun eğer kesmezsek yırtılır dediler ve hadi başlayalım her sancı sa ıkın sancı yokken dinlen dediler her sancı da uzun uzun ıkındım yoruluyordum ama bebeğin geldiğini hissettiğim için ıkınmayı bırakmıyordum 10 dk içinde toplam 5 ıkınmayla bebeğim geldi 30.07.2019 19.31 de doğdu şuan hala hastanedeyiz işitme testi falan yapıldıktan sonra çıkıcaz. Ve sancılar esnasında bütün hamilelere dua ettim kolay olsun doğumları diye darısı sizlerin başına arkadaşlar 😊🥰