Pukhett benim kızımda 4.3 le başladı ense ölçümü 5.2 ye kadar yükseldi 1 hafta içinde. Kan almadılar. Kan almamaları çok normal kan ve ense ölçüsü ile birlikte bir olasılık hesaplıyorlar, ense 2.5 mm den yüksekse direk risk fazla çıkıyor kana gerek yok. Bir de ultrasonda eğer bir bulgu varsa; ense kalınşığı kist vs bu durumlarda kan sonuçları doğru sonuç vermiyor genetik testler de aynı şekilde. Cvs ya da amniyosentez gerekli ancak cvs riskli amniyosentez daha güvenli. Ancak bana sorarsanız iyi bir perinatologtan randevu alın detaylı ultrasona girin, burun kemiği, mide simetrisi, kalp odacıkları, kalp odacık duvarlarının kalınlığı vs hepsi önemli bulgular. Direk enseye bakarak hareket etmek doğru değil. Ben amniyosentez olmuştum sonuçlar normal demişti. 16. Haftadan sonra da zaten ense normale dönmüştü. Bir de enfeksiyon taraması yaptırın cvs, toxo vs, enfeksiyon da ensede ödeme yol açıyor ya da kalpte henüz dolaşımını tam yapamayan bir bölge olabilir. Hepsi olasılık. En iyi bilgiyi perinatolog verecek. Hangi şehirdesiniz?