Fatmacim Sezeryannan doğum yapanlar spinalmi epidural mi yoksa komple bayıltıp de sezeryan oldunuz. Hangisini tavsiye edersiniz benim ilk bebek, bebek kilolu olduğu için sezeryan olabilir diyo. Bir de benim tüp bebek çok değerli bu bebek bizim için.
Tazeannevebebegi Fatmacim ben spinal oldum canım doktorum bnmle konuşa konuşa bebeğimi doğurttu aklın başında oluyor çok güzel oluyor ama spinale uygun mu olup olmadığını anestezi doktoru karar veriyor
Serpilsaltikalp Fatmacim spinal ve epidural arasında pek fark yok. İkisinde de belden iğne yapılıyor. Epiduralde bir süre sonra uyuşuyorsunuz. Spinalde 1.2 dk içersinde. Genel mi lokal mi derseniz lokal derim. Öncelikle ilk doğumumda belden iğneden korktugum için genel istemiştim. Ama anestezi uzmanı genel olursan bebeğe hemen narkoz gider lokal olursan narkoz bebeğe ulaşmadan ordan çıkaracağız demişti. Bu yüzden spinali kabul ettim. Birde bebeğinizi doğduğu an görüyorsunuz sesini duyuyorsunuz. Bu muhteşem bir an. Sırf bunun için lokal olmalısınız.
[silindi] Serpilsaltikalp basagrisi yapiyor diyorlar . Bu acidan bilgi verirmisin biraz . Ben komple bayiltilmistim oyuzden simdi yeni yontemleri hic bilmiyorum. Bas agrisi yapti cok kahve ictim dedikleri spinal mi oluyor ? Bide hemen uyusma gecmiyormus galiba dogrumu?
Serpilsaltikalp [silindi] baş agrısı yapıyorlar diyorlar. Doktoruma da sormuştum. Olabilir oda bir komplikasyon genel olursan da olabilir demişti. Baş agrıısı bulantı hiçbirşeyim olmadı. 10.37 de oğlum doğdu. 12.30 gibi odaya geldim. 14.00 civarı da bacaklarımdaki uyuşukluk tamamen geçmişti. 15.00 de de yürüttüler.
Fatmasaymaz Fatmacim ben ilk doğumumda önce bir on dakika kadar uyuttular uyandığımda bebeğimi çıkartıyorlardı. Sonra bana öptürüp koklattılar. Sohbet muhabbet ettik ardından panik atağım tutunca tekrar uyuttular uyandığımda herşey bitmişti odama çıkarttıyorlardı. Çok rahat atlattım Allah ıma şükürler olaun. İnşallah bunuda rahat atlatırım.
Merve2332 Fatmacim epidural ağrı hissiyatını yok eder, spinal uyuşturur o yüzden anestezi doktorun spinal diyecek