Kızlar merhaba. Ben 25 yaşındayım, 4 yıldır vejetaryen besleniyorum. Yani herhangi bir et ürünü tüketmiyorum balık da dahil. En son ocak ayında yaptırmıştım testlerimi ve kan değerlerim normal çıkmıştı. Şimdi 8+2 haftalık hamileyim, kan sonuçlarımda yine bir sorun çıkmadı. Doktor vejetaryen beslenmemin önemli olmadığını kan sonuçlarını baz aldığını söyledi.
Hamile olduğumu öğrendikten sonra balık yemeye başladım. Elbette ki keyifle yemiyorum çünkü kendime göre inandığım bir şey var ve bunun dışına çıktığım için huzursuz oluyorum. Ama bebeğim daha önemli olduğu için yiyorum.
Onuncu ayımıza gireceğiz evliliğimizde şimdiye kadar evimizde hiç etli bir yemek pişmedi, sadece birkaç kez misafire fırında balık yapmıştık onunla da eşim ilgilenmişti. Eşim fikrime, görüşüme saygı duyuyor ve eti dışarıda tüketiyor sağ olsun.
Şu an hamile olduğum için ve kırmızı et tüketemediğim için kendimi kötü hissediyorum. Herkes bir şey söylüyor, muhtemelen zor da olsa kırmızı et de tüketmeye çalışacağım, benim için gerçekten çok zor.
Bugün aklıma şu geldi: sonuçta bebeğim büyüyecek ve 1 yaşından sonra evde her şeyi yemesi gerekecek. Ona kendi inandığım bir şeyi empoze edip de kendi beslenme şeklime göre bir menü hazırlayamam bu haksızlık olur. Ama nasıl et yemeği yapacağım, nasıl dayanacağım bilmiyorum. Şimdiden bunu düşünmeye başladım.
Aranızda vejetaryen olmasa bile etten tiksinen ve buna bir çare bulan var mı? Lütfen kaba, olumsuz yorumlar yapmayın.