ozlemree A_S_K bogaz reflüsüdür. Soguk süt için bi çay bardagı rahatlatcak mı bi bakın.. Günde bikaç kere için. Bendede bogazda yanma hissi vardı. Yutkunurkende acıor yanıodu.. Ne zaman mideme dokunan bişi yesem öyle oluorum. O yüzden yediklerime dikkat ediorm.
A_S_K ozlemree kaç bardak soğuk süt içtim bir bilseniz sabh edene kadar:( aynı düşüncedeydim ama geçirmedi gram uyku uyumadım acilde birşey çıkmadı kadın doğuma sevk verdi bekliyorum şimdi
Ftmrt A_S_K anlattığın belirtiler kalp rahatsızlığını düşündüren belirtiler acilde bunhnla alakalı hamile olduğunuz için sadece EKG çekilip kan alınır normal deyip gönderiyorlarsa tekrar tekrar acile girmenin bi anlamı yok direk kardiyolojiye randevu alacaksınız o daha detaylı tetkikler yapacak onda da bişey çıkmazsa o zaman bu belirtiler panik atağı gösterir onun içinde psikiyatri sadece yardımcı olur bu gibi durumlarda kendini sakinleştirmeyi öğrenebilmem çok önemli ve stresten uzak kal kötü bi olay yaşadığında derin derin nefes al geçecektir geçmiş olsun
A_S_K Ftmrt göğüs yanması boğaz yanması dün gece başladı ilk kez çekildi ekg şuan sıkıntı çıkmadı ve bekliyorum kadın doğuma sevk verdiler. Daha önce boğaz şiliği halsizliği vardı geldiğimde bana serum takmışlardı iyi olmuştum. Sonra boğsz ağrısı için pastil kullandım sadece dün akşama doğru rahatsızlandım ama uyuyunca geçer dedim. Uyku uyutmadı bu yanma.. Göğsümde böyle volkan patlamış gibi yanma hissediyorum kollarıma doğru yayılan boğazımdada aynı şekil. Yatınca hele iyice coşuyor. kadın doğum gerek görürse sevk verecektir ben panik atak falan değilimki öyle şey yaşayayım yanma hissediyorum o da doğal olarak canımı yakıyor acaba birşey mi dokndu diyorum pastille alakalı olabilirmi 😔
Ebiyim A_S_K öncelikle sakin kalmaya çalışın. Bir şey olacak olsaydı şimdiye kadar olurdu öyle düşünün. Pastilden muhakkak doktorunuza bahsedin çünkü içindeki bir maddeye karşı alerjiniz olmuş olabilir. Ya da göğsünüzü üşüttünüz ve zaten var olan boğaz enfeksiyonu ile beraber sizi bu kadar bunaltıyor olabilir. Gebelikte biz hanımlar kendimizi çok fazla dinlediğimiz için normalde hissetmediğimiz şeyleri hissedebiliyoruz. Gönlünüzü ferah tutun. Doktora sakin bir şekilde anlatın.
A_S_K Ebiyim kesinlikle doğru söylüyorsunuz bebeğim iyi şüphem yok kıpır kıpır endişeli değilim. Nefes almak bile canımı yakıyor keşke kendimi dinlediğim için böyle olsa ama bu çok farklı bir acı anlatamıyorum hala yaşıyorum birşey tetikledi sanırım ya da kullandığım şey tahriş etti iyice hiç bir fikrim yok sadece şu yanmayı geçirecek birşeyler versinler istiyorum. Eve gidip hiç uyuyamadığım gecenin telafisini yaparak uyumak istiyorum.. inşallah geçer diyorum. Ben böyle yanma yaşamadım hiç.. Ekg de sorun yok dedi acil doktoru tiroid ise zaten ilacını kullanıyorum 75mg.. Bakalım ne olacak
Birkedibirbebek A_S_K o haftalarda benim de böyle bi sıkıntım olmuştu sanki göğüs kafesime kalbime bastırıyorlar da nefes alamıyormuşum falan filan gibi hisler uyuyamıyordum bebeğin duruşundan falan kaynaklı bir de artan kan hacmi kalp daha hızlı atıyor hamileyken falan dedi ama belki tiroidle ilgili birşey de olabilir doktora gidince tiroidlere ve ekg falan bakmıştı
A_S_K Birkedibirbebek yok hiç öyle bir durumum yok tek sıkıntım böyle anlattığım gibi sadece yanma.. çok acıtıyor hemde
tugrakubra_1 A_S_K çok geçmiş olsun acaba mide kaynaklı bir şey olabilir mi? mide de kalp ile çok karıştırılıyor çünkü. Gaviscon ya da Rennie tarzı bi ilaç içtiniz mi? işe yarayabilir belki
Prens12 Mide yanması reflü olarak biliyorum tabi başka bir şey değilse bende çok çektim bu sıkıntıyı boğaza kadar yanma gibi Bi his yatılmıyor yatınca daha kötü oluyor ben vitamin ilacı içince oluyordum bu yüzden ilacı o dönemde pek kullanamadım daha yeni kullanıyorum hafifte olsa oluyor dediğiniz gibi pastilddn olmuştur yediğimiz yiyeceklerden de olabiliyor yağlı VS
A_S_K Prens12 büyük ihtimalle içtiğim pastil yaptı çünkü onun dışında her zaman yediğimin dışında birşey yemedim. zaten hastayım öyle aman aman birşey de yiyemiyorum. Reflü olabilir çünkü gram uyku uyutmadı
Prens12 Uyuşma durumunu bilemiycem ama hamilelikte yediğimize dikkat etmezsek bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz malesef
Scb A_S_K boğaz enfeksiyonun mu var bende kaç gündür boğazlarım cok fena üstüne midemde yaniyo bugün sağlık ocağına geldim antibiyotik yazdı gaviscon yazdı kullanıcam uyku uyuyamadım bende kaç gündür pastil bende kullanmıştım oyle bi etki yapmamıştı cok mu kullandin
A_S_K Scb her antibiyotik kullanılmıyor ki dikkatli olun kullanırken artık gebersemde ilaç içmem o pastil yüzünden böyle oldum kesin çünkü dokunacak hiç bişey yemedim başka hastalık kırdı geçiriyor resmen anlamadım nedir bu
Scb A_S_K benim kullanabilecegime göre yazdı sordum kaç kere kullanabilirsin dedi gaviscon mide yanmasına iyi geliyomus sabah içtim akşamda icicem
Ayserhnckn A_S_K Allah kolaylık versin böyle zamanlarda insan be yapacağını bilemiyor başka zaman olsa umursamayacağımız şeyler şimdi böyle korkutuyor insanı.. inşallah bi çaresi bulunur
A_S_K İnşallah bulunur sabahın 6sından beri hastanedeyim acilden polikinliğe, polikinilikten nst sırasına nst çekilene kadar öğlen arasına girildi bir gram uyuyamadıö geceden bir de hastayım zaten hal derman kalmadı 🤦🏼♀️