Merhaba forumu uzun süredir sessiz takip ediyordum fakat bugun bizim gibi bu sorundan müzdarip olanlara umut olmak için kayıt olmaya karar verdim. Uzun uzun yazacağım ki belki bazı ayrıntılar birilerinin işine yarar. Öncellikle şunu bilmeni isterim ki şuan bahsettiğin duyguları aynılarını 9 ay önce bende yaşadım.9 ay önce diyorum çünkü şuan 38.haftamda kızımı kucağıma almak için gün sayıyorum. Evlat sahibi olmaya karar verdiğimizde sanki bunun hemen nasip olacağı gibi bir psikoloji içindeydik. Daha sonra hiçbir sorun olmasa bile çevremde insanların hemen ilk denemelerinde evlat sahibi olamadığını görüp bu sürecin normal olduğunu düşünmeye başladım. Normal diyorum çünkü bende bu kistin hiçbir belirtisi olmamıştı. Yaklaşık 6 aylık denemelerimizden sonra yoğun kasık ağrısıyla doktora gittim.Yaklaşık 6cm gibi çikolata kistimin olduğu bunun hamileliğe engel olabileceği gibi, doğal yollardan da hamile kalabilecegimi yada tüp bebekle anne olabileceğimden bahsetti. Bunu duydugumda dünya başıma yıkıldı. Doktorum yapmamamı söylese de günlerce internetten bunu araştırdım. Sonra doktorum visanne ile ilaç tedavisine başlamayı önerdi. Bu ilacı istersem 1 ay kullanip ara verip tekrar 1 ay şeklinde toplam 6 ay olacak sekilde gebelik denemelerine devam ederek kullanabileceğimden bahsetti. Bende tedavinin etkin olması açısından ara vermeden kullanmam gerekecekse denemeleri rafa kaldırıp bu şekilde kullanmayı tercih edebilecegimi soyledim. İlaç yan etkileri fazla bir ilaç bu psikolojinin yaninda 6 ay regl olamıyorsun. İlk ay ilacın yaninda sogan kuru yaptim. ilk ay yari yariya kuculme elde ettik.(sogan kurunun etkisi oldugunu dusunuyorum)Bu arada doktoruma da sogan kurunu danisip kullandim.İlacı kullanmaya devam ettigim süreçte bu psikolojik yorgunlugun yanisira esim buyuk saglik problemi yasadi , arabamiz pert oldu ve bunun yanisira birçok kucuk buyuk bir cok kötü şey yaşadık. Adeta kara bulutlar üzerimizden gitmiyordu. Yolda bebekli birini görsem asla anne olamayacağım psikojisiyle içim acıyordu.Bu sıkıntılarla geçen tedavi sürecinde 3cm e inen kist 4cm e yaklaştı sonra 3,5cm civarına indi derken tedavimin son ayında doktorum çalıştığı kurumdan ayrıldığını yaklaşık 2 ay çalışmayacağını istersem 2 ay daha kullanabilecegimden bahsetti.Tabi bu süreçte ortada kalmış hissi yaşadım sonra bundada bir hayır olduğunu karşıma daha bana daha iyi gelcek bir doktorun çıkabileceğini düşündüm. (Bu süreçte manevi olarak güçlü olmaya çalışmak çok önemli)Öyle de oldu. Şimdi bu yolculuğu beraber tamamlacağımız doktorumla tanıştım. Yaptığı tek şey beni güler yüzüyle rahatlatmak oldu. Kistim aynı ölçüdeydi fakat enfeksiyon için bir kaç ilaç verdi. (Bazı yerlerde bununda gebeligi engelldigini fitil kullanimindan sonra gebe kalindigini sonradan okudum)Bu kistle gebe kalabileceğimi söyledi. İlacı kullandıktan sonra bırakınca hemen regl olamadım dolayısıyla ihtimalın yüksek olduğu günleri belirleyemeden denemeye başladık. (Bundan önce yine soğan suyunu kullandım). Normalde gunu gunune deneyince gerçekleşmeyen gebeligin, ihtimalin yüksek oldugu günlerin bilinmeden denenerek olacagindan ümidim olmadığı için beklentim sıfır kafam rahattı. Sadece ilaci biraktigim icin kistin tekrar buyumeden olması icin dua ediyordum. Derken mucize gerçekleşti.Hemde ilk ayda ve bir kaç denemede bulunmuşken😊(Şunu ek olarak söyleyeyim son ayda eşim maddi olarak yüklü bir borcumuzu kapattı. Sonrasında belkide sorunun bu psikolojik yükten yani eşimden kaynaklı olabileceğini düşündük tabi ki öncelikle Allah ol dedi orası ayri)Kısacası asla umudunu yitirme 2 cm benimkinin yanında hiçbirşey😊Bu bir süreç, bir sınav böyle düşün. Ben uykularımdan içim yanarak uyanıp ağlayıp,sabah ezanlarında çok dua ettiğimi bilirim. Çok uzun oldu. O günlerin psikolojisini hatırlayınca biraz kafam karışık yazmış olabilirim. Demem o ki bunu bir sınav olarak kabullen. Yalnız olmadığını bil. Asla umudunu yitirme. Güçlü olmaya çalış.(bu süreçte evladını kaybeden bir arkadaşımın sözleri beni hep dik tuttu) Seni rahatlatacaksa bunu insanlarla paylaş. (Benim bu sorunumu kendi ailem ve eşimden başka kimse bilmiyordu)Aklına takılan ne varsa sorabilirsin.Sevgiler💐