Grisayfa Merhaba 12 haftalık hamileyim henüz bir kilo aldım ama çok kolay kilo alan bir bünyem var bu arada 57 kiloyum YouTube da veya uygulamalar da önerebiliceğiniz egzersiz programı varmı ?
Akademisyenanne Grisayfa hamilelik egzersizleri ozel bir egitmen gerektiriyor. Youtubedan ya da herhangi bir uygulamadan egzersiz denememenizi oneririm. 12. Hafta hala riskli bir hafta. Genelde 17-18. Haftalardan sonra yoga ve hamilelik pilatesi oneriliyor. Ben pilates yapiyorum egitmen esliginde. Bazi hareketler varki normal pilateste yapabiliyor ama hamileyken yapamiyorsunuz. Dusuk riski oluyor. Yerinizde olsam gunde 45 dk falan yururum. Ya da imkaniniz varsa yuzun. Ben de 57 ile hamile kaldim. Yurudum ve yuzdum ilk uc ay. Suan 5. Aydayiz doktorum pilates onerdi.
Sema12 Grisayfa ben geneld netten bakmam ama yuruys yapiorm bird platese basladim 8. Aya kdr platese dewam etcem INSALLAAAAHHH bend 16. Haftamdaym henz kilo almadm INSALLAAAHH cok fazla almam geneld saglikli bebege yarayan seyler yemeye calisiorm bird yuruysle desteklenrse o bile yetr aslnda 🤗
CinarBaykal Grisayfa youtube da bir çok hamile yogası egzersizleri bulabilirsin ve uygulayabilirsin hatta bir çoğu trimesterına göre ayrılıp anlatılıyor yogada zorlama olmadığı için izleyerek uygulamanda bir sakınca yoktur zaten oldukça basit ve rahatlatıcı hareketler hepsi
Grisayfa Akademisyenanne teşekkür ederim üç yaşında bir oğlum daha var açıkçası bir salona gitmek için yeterli imkanımda Yok yürüyüş evet olabilir ama oda oğlumdan dolayı zor emanet edebileceğim tek kişi babası oda yoğun çalışıyor yinede teşekkür ediyorum
Akademisyenanne Grisayfa rica ederim. Parktaki sabit bisikletler de cok faydali oluyor. Yurudukten sonra orda pedal cevirebilirsiniz.
Grisayfa Sema12 gitme imkanım olsa bi dakika durmam ama maalesef evde kendi kendime bişeyler yapmalıyım belki dedim yapan vardır yememe bende dikkat ediyorum sadece sabah kahvaltıda ekmek yerim mesela ama bu bulantı döneminde pek tencere yemeği yiyemedim dayandım tosta 😄
Sema12 Bu arada 2 bucuk yasinda oglum war bebek arasina bndiriyorm yuruyusumu oyle yapiorm , cok uzaga gtmezem ewin onnd oglmla bebek arabasiz yarm saat gt gel yapiorm o bile yetiyo 😊
Grisayfa Sema12 havalar biraz serinlesin yürüyüşte yapıcam inşallah ya bu sıcaklarda hiç evden çıkasım gelmiyor
Esma_al Bende çok hızlı kilo alıyorum bi türlü açılan iştahımı bastıramıyorum keşke ekmeği kesebilsem gün içinde de 3,5 yaşında oğlum olduğu için hareket halindeyim yine de alıyorum 13 haftalığım 3 kilo aldım
Grisayfa Esma_al bide ekmek yesem kesin bende üç kilo alırdım bu ekmek meselesi aynı şekersiz çay gibi ilk başta zorlanıyorsun bişeyler eksik gibi geliyor. Ama sonra alışınca çok gereksiz geliyor. bu arada çocuklarımız yaşıt
Grisayfa CinarBaykal evet işte bir çok video olunca kafam karıştı ben de burada bir soruyim belki bir tavsiye gelir diye şimdilik akasya ana mantıklı geldi
SusamNur Ben bı baktım hareketler tehlikeli 6 aya kadar hiçbir şey yapmadım ve nasıl ödem oldu vücudum. Sonrasında yürüyüşe başladım sabah akşam yürüdüm ve son aylarim olmasına rağmen hiç odemim kalmadı yuzumun şişliği bile indi. Size tavsiyem abur cubur yemeyin sabah akşam yürüyün inanin çok faydalı