Kızlar dün de yazmıştım 39+4 gerçek Doğum sancısı mı diye. Uyandığından beri tüm gün hafif hafif düzenli sancılarım oldu. Akşam 8 gibi gerçek olabilir diye hastaneye geldik. Ben yurtdışına yeni taşındım bu yüzden dil konusunda ve sistem konusunda çok korkularım vardı. Geldiğim an açıklığım 1 cm’di ama agrılarım şiddetliydi hatta yatmak değil kalkmak istedim hep nst hep uzadı bu yüzden. 11 gibi agrılarım çok arttı bu arada sağolsun doktor yok sadece iki ebe gelip gidiyor o kadar. Açıklık 4 olmuş. Ama ben acıdan gerçekten kıvrandım kendimi resmen yerlere attım. ( Doğumda bağıran insanları anlamıyorum diyordum ne olduğunu bugun anladım) sonra epidural istedim ben söylemesem çok umurlarında değildi. Tamam dediler anestezi uzmanı geldi beceriksiz adam tam 5 kez denedi ve yeri bulamadı -.- bir üstünü çağırdılar bu arada ben gelen sancıları çok kötü karşılıyorum. Epidural takıldı ve o yapılırken sancım geç gelsin diye başka bir iğne yapıldı. Allah’a çok şükür ki doğurana kadar tek bir sancı hissetmedim saat 1 gibi açıklık 9,5 olmuştu ama suyum patlamadı. Hemşireler de odada değil eşim ve ben sadece. Tuvalate gittim artık ıkınmalar gelmeye başladı sadece onun hissi hala agrı sancı yok. Kabız olmuşsunuz gibi aynı. Tuvalette suyum patladı. Hemşire tamam Doğum hızlanır diyip yine çıktı. 2 dk sonra yataga daha geçemeden bebeğin kafası geldi ben yere çömeldim resmen elimdeydi acil çağırdık hemşireleri beni zorla yataga kaldırdılar ve tek arkasından gelen sancı ve ıkınmayla bebeğim doğdu. Çok şükür kesi veya dikiş olmadı bebeğim 3.5 kilo doğdu. Size tavsiyem lütfen epidural yaptırım gerçekten mucize. Bir sürü risk var dediler bacaklar tutmaz dediler ama tuvalete bile kendim gidip geldim. Bebek gelmiyor nerde kaldı diyen anneler merak etmeyin öyle bir geliyor ki insan inanamıyor :) şimdi meleğim yanımda uyuyor. Allah herkese kolaylıklar versin.