Arkadaşlar 26 haftalık hamileyim iki aydır kan tahlillerimde kolesterolüm yüksek çıkıyor doktorum gebelikte yüksek olabilir dedi aynı durumu yaşamış olanlar var mı tehlikeli bir durum mudur acaba aklıma takılıyor :/
Gebelikte kolesterol değerleri
Esrelf canım geçmiş olsun. Benimde sebebim abur cubur olabilir gün içinde tüketiyorum. Yürüyüş yapıyorum ama arttırmam lazım galiba teşekkür ederim yanıtladıgın için 💞
Benimde aynı hanımlar kolesterolüm yüksek çıktı bugün doktorum söyledi çok sağlıksız besleniyormuşum 30. Haftamdayım bol bol yürü ve hamur işini kes dedi ayrıca suyum azmış bol bol su tüket böyle giderse erken almak zorunda kalırız dedi bebeğim 1 bucuk kiloymuş iyi veya kötü demedi sizce iyimi kilosu bebeğimin biraz endişeliyim 😔(İlk gebeliğim ve tecrübesizim)
matruskaa benim de yüksek çıkıyor maalesef ki yediklerime de çok dikkat etmeye çalışıyorum hamilelikte normalmiş hem sağlık ocağındakiker hem kendi doktorum aynı şeyi söyledi ona takılma dedi zaten kiko takibi tansiyon takibi devamlı yapılıyor diğer kan değerlerim de gayet normal o yüzden kolestrol değerlerine çok bakmıyorlar
Nilada Canım evet hamur işi bisküviler yasaklanıyo kolesterolde yürüyebildiğin kadar yürü umarım vaktinde dogar bebeğin endişelenme 🙏
BesteCanerKutluzolu Evet bende sürekli takip ediliyorum başka sıkıntımız yok kolesterolü de beslenmeyle çözeriz inşallah 🙏
matruskaa
Nilada
BesteCanerKutluzolu kızlar kolesterol yüksekliği baş ağrısı yapıyor mı sizdede? Ben baş ağrımı ona bağlıyorum son zamanlarda.
Esrelf yok ben de hiç yapmadı hatta normalde migrenim var ama çok şükür Allah yardım etti de hamileliğin başından beri hiç tutmadı 39 haftayı devirdik artık çok şükür 🙏
BesteCanerKutluzolu ay maşaAllah. Darısı bizlere. 20. Haftdayım ben daha
Esrelf amin inşallah tansiyonunuzu takip edin gün içerisinde bir de bol su tüketin baş ağrısı susuzluktan ya da tansiyondan da olabiliyor çünkü
BesteCanerKutluzolu tansiyonum hep düşük benim. 3 litreyede yakın su içiyorum başka sebep bulamayınca kolesterole suç buldum😄
Esrelf olabilir aslında belki de ondandır bunu doktorunuzla da paylaşın bence çünkü her bünye farklı tepkiler veriyor eğer baş ağrısı ondansa belki size bir çözüm sunar da rahat edersiniz
Esrelf canım bende yaşamadım ama o dönemlerde baş ağrım olmuştu 18 ve 20 hafta arası dönem dönem şikayetler değişiyor hamilelikte
Benimde yüksek cıktı ama nette okudum gebelikte normal sanırım 😊