Herkese merhaba. Hamileligimin basindan beri uygulamayi takip ediyorum. Acikcasi durumumu tecrubelerinizle paylasmak istedim. 39+6 yim. Cok sorunsuz rahat bir hamilelik geciriyorum. 35.haftadan beri nst ye giriyorum duzenli olarak ve hic sancim cikmiyor. Yalnizca bugun ortalama 30 larda sancim vardi ancak doktor bunu sanci olarak dahi degerlendirmiyor. Bir yandan rahim agzi uzunlugum 4 cm idi. Masallah giris zirh gibi.. Doktorum bekleyebiliriz dedi. Bir sonraki kontrol 3 gun sonra Pazartesi gunu. Ancak doktor bebegin basinin kanalla tam anganjman icinde olmadigini bebegin bas asagi geldigini ancak kanali yuzunun yaniyla teget gectigini soyledi. Benim ultrasonda gordugum kadariyla uzunca bir suredir bebegim bu pozisyonda. Hatta sag eli de hep yuzunun oralarda. Sıkışmış bile olabilecegini düşünüyorum. Doktor bu durumun dogumu engelleyip engellemeyecegi konusunda kesin bir sey soyleyemem diyor. Dogum yine de baslayabilir ve o sirada bas duzelebilir ya da kendiliginden duzeltebilir ve o zaman normal dogumu mudahale ile baslatacak aksiyonlar konusulabilir hale gelir ; suni sanci ; rahme fitil vs. Bilgisi olan daha once boyle bir durum yasamis olan vs varsa paylasirsa sevinirim. Tesekkurler