Herkese merhaba. Bende dokuz ay boyunca buradaki doğum hikayelerini okudum. Bende anlatabilir miyim acaba dedim. Rabbim nasip etti. Başlıyorum anlatmaya:
Baştan beri hep normal doğum yapmak istiyordum. Bu yüzden gebelik eğitimi almak gibi niyetim vardı ama öğretmen oldugum için tüm gün çalıştığımdan hiçbir eğitime katılamadım. Bu durum beni çok üzüyordu. İçim içimi yiyordu. O yüzden kendim nefes egzersizleri yapmaya çalıştım. Hipnozla doğum kitabını aldım, okudum. Okulda da sürekli hareketliydim. Merdiven indim, çıktım. Oturmak istemedim. Doktorum da normal doğumu destekleyen ve hareket etmemi isteyen birisiydi. Sürekli oturmayın, hareket edin diyordu. Hamileliğimin ilk 14 haftası mide bulantısı ve kusmayla çok zor geçti. Ondan sonra mide yanmalarımı ve bacaklarımdaki varislerden dolayı ağrıları saymazsak hamileliğim rahattı. 37. Haftama kadar çalıştım. 38.haftamda çatı muayenem vardı. Doktorum 2cm açılma var, çocuk kanala güzel yerleşmiş o yüzden 40.haftayı beklemeyecek hazırlıklarını tamamla dedi. O günden sonra evde hem işlerimi yetiştirmeye çalıştım, sürekli temizlik yaptım, çömeldim kalktım, akşamları yürüdüm. Ara ara kasılmalarım ve yalancı sancılarım oluyordu ama dinlenince geçiyordu. 39+4 te kontrolümüz vardı. Bir gün önce yine temizlik yapmıştım ve gece yürüyüş yapmıştım. Sabah 5 te uyandım. Midem bulanıyordu. Doktorum rahim ağzı açılırken bulantı yapabilir demişti. Bebeğim de karnımda hareketliydi. O yüzden sabahı beklemeye karar verdim. Sabah 9 da hastaneye gittik. İlk nst ye girdim. Düzenli kasılmalarım vardı. Doktorum tekrar açıklığıma baktı 3-4 cm olmuş dedi. Eve git eşyalarını al, gel bugün doğuruyorsun dedi. Eve gittik, eşyalarımızı aldık geldik. Doktorum 1 e kadar hastanenin etrafında yürü sancıların sıklaşsın dedi. 1 e kadar sürekli yürüdüm. Sancılar artmaya başladı ama beni zorlamıyordu. Nefeslerle sancıları gönderebiliyordum. Saat 1 de yatışım yapıldı. Ebe açılmama bakrı 5-6 cm olmuş dedi. Odanın içinde pilates topuyla ve yürüyerek devam ettim. Sadece nst zamanı yatakta kaldım. O zaman sancıları göndermesi zor oluyordu. Odanın içinde yürürken sancım geldikçe eşim, belime masaj yapıyordu. Saat 4 e doğru açılmam 7 cm olmuştu. Sancılarım da gittikçe arttı. Ağrıdan kusmaya başladım. Ebe suyunu patlatalım daha da çabuk olsun dedi. Suyumu patlattı saat 5 gibi açıklıgım 8cm oldu. Saat 6 ya yaklaşırken ıkınma hissim gelmeye başladı. Evn az daha dayan alcam doğumhaneye dedi. Saat 6 da doğumhaneye aldılar. Tecrübeli bir ebe vardı. Ikınma gelince sonuna kadar ıkın, ağrın geçince dur dedi. Bu şekilde 3 kere ıkındım. Doktorum geldi. Hadi tek nefeste ıkın bakalım sonuna kadar dedi. 18.11 de tek nefeste sonuna kadar ıkındım ve birden bebeğimi kucağıma koydular. Şaşkınlıktan bakakalmışım. Dokun dediler. Dokundum sıcacıktı. Eşim yanımda ağlıyordu. Eşim kordonunu kesti. Giydirmek için bebeğimi aldılar o zaman ağlamaya başladı. Benim de bikaç yırtığım olmuş. Doktorum dikişimi yaptı. Bebeğimi de getirdiler. Dikişm yapılırken o da emdi. Sonra kalabilecek misin dediler. Kalkarım dedim. Beni giydirdiler yürüyerek doğumhaneden çıktım.
Hayalimdeki doğum böyleydi. Rabbım nasip etti. Tabi ben sancı çekerken dua eden yakınlarım da çoktu. Dilerim sizlerin de kolay doğumları olur. Rabbım yardımcınız olsun. Annelik tek kelimeyle:muhteşem 😊