HandeYavuz Benim açılma yoktu sadece kısalmadan dolayı doktorum önlem amaçlı yapmak istedi. İyi ki de yapmış. Serklaj yapıldığı hafta kasıklarımda ağrılar oluyordu ve bebeği aşağıda hissediyordum dikişten sonra hem ağrım kesildi hem de bebek bşraz yukarı çıktı. Ağrınız sızınız yoksa kanamanız kesildiyse korkmayın ama serklajda enfeksiyon riski hep var maalesef tamamen sıfırlanmayabilir. Günlük çamaşır değiştiriyorum ben, sirkeli suyla siliyorum , progestan fitil kullandığım için ellerimi her seferinde sabunlayıp temiz havluya silip öyle koyuyorum fitili. Bir sıkıntı yaşamadım. Benim doktorum 28 haftaya kadar çok dikkat et dedi yürüyüş ve uzun süre ayakta kalmak yasak ama öyle sadece bir lavaboya kalkıyorum gibi de davranmadım. Serklajdan sonra ilk 20 gün sürekli yattım ama sonrasında evin içinde dolanıyorum oturabileceğim şekilde arkadaş ziyaretlerine gidiyorum dışarıda bir yemek yiyip geliyoruz ama onun haricinde kendimi yoracak hiç bir şey yapmıyorum, ev işi yemek bile yapmıyorum, sadece kendi temel ihtiyaçlarımı karşılıyorum.