Merhabalar, benim durumumu yaşayacak olan anneleri bilgilendirmek amacıyla yazmak istedim. Amerika’da yaşıyorum 39. haftada kanamam oldu acile gittik açılma olmadığını ve bebeğin tehlikede olmadığını söyleyerek eve gönderdiler 2 gün sonra uyandığımda yine kanamam vardı telaşla yine acile gittik bu sefer yarım santim açılma olduğunu söyleyerek bebek iyi diyip tekrar eve gönderdiler burada çok fazla araştırma yapmayıp çok ilgi alaka göstermiyorlar kendi doktoruna bile ulaşamıyorsun o an Doğum yapacağın hastanede müsait olan doktorlar bakıyor. Bebek iyi diyip yolluyorlar. Ertesi gün gece yatarken aşırı derecede yine kanama olduğunu farkettim apar topar yine gittik açıklık 1 cm olmuştu ama kanama var diye isterseniz suni sancı verip Doğumu başlatalım dediler. Kanama dolayısıyla hemen kabul ettik balon takıp suni sancı vermeye çalıştılar balon gireceği kadar açıklık olmadığı için fitil gibi birşeyle suni sancı verdiler aşırı sancılar başladıği için epidural aldım ağrıları hemen kesiyor. Açıklık 5 cm e ulaştı suyum geldi ama kanama da var ve bebeğin kalp atışı yavaşlıyor orada stres yaşıyor 10 cm e ulaşması uzun sürecek diyerek sezeryana aldılar. Ayık bir şekilde uyuşturarak sezeryanla Doğum yaptırıldı. Oğlumuz sağlıklı 3.600 kilo olarak 6 Temmuz’da dünyaya geldi. Ben boşuna suni sancı ağrısı çektim ve kendi doktorum tatilde olduğu için ulaşamamış olmam canımı fazlasıyla sıktı sanki sezeryanla doğuruyo olmam onların hatası gibi geliyor ama çok şükür ki şuan herşey yolunda. Türkiye’de doktorlar gerçekten çok daha ilgili. Buarada merak ediliyor ben de merak ediyordum :
51 kilo ile hamile kalmıştım 68 le Doğuma gittim hastaneden eve döndüğümde 58 kiloydum.
Suni sancı gerçekten ağrı veriyor epidural anında tüm ağrıları kesiyor.
Bebek kalp atışı sıkı takip edilsin su geldikten sonra hala açılma beklenirse bebek oksijensiz kalabilir allah korusun kusurlu doğumlar meydana gelebilirmiş.
Mecbur kalmadan sezeryanla doğumu tercih etmeyin dikiş ağrıları 1 hafta geçmiyor annenin hareketleri kısıtlanıyor süt daha geç gelebiliyor.
Herkese sağlıklı sıhatli gönlünce yapacakları bebeğin de çok sağlıklı olacağı doğumlar diliyorum..