Merhabalar hanımlar, bende 24+6 günlük hamileyim. Bu hafta şeker yüklemesi yapıldı. Süreci anlatayım biraz merak edenler için. Önce açlık tokluk bakıldı bana, aç karnına hastane gidip kan verdim, sonra normal kahvaltımı yapmamı istediler, kahvaltıdan bir saat sonra tekrar kan verdim. Açlık değerim normaldi, tokluk 147 çıktığı için yükleme yapılsın dedi doktorum. 140 ın altında olması gerekiyormuş. Ertesi gün 75 lik yükleme yapıldı, açlık ve birinci saat tokluk normal çıktı ama ikinci saat tokluk 177 çıktı. Bu üç değerden biri normalden yüksek çıkınca gebelik şekeri var olarak kabul ediliyormuş malesef. Kadın doğum doktorum dahiliye ve diyetisyene yönlendirdi. Yüksek bir değer değil insülin kullanmaya gerek yokmuş ama bu hafta sıkı bir diyet verdiler, ayrıca günde altı kez kan şekerimi ölçüyorum. Bir haftanın sonunda ölçümlerim normalse, beslenme şeklinden kaynaklı bi şeker olduğu kabul edilip daha rahat bir diyetle devam edecekmişim, kadın doğum kontrollerim de 20 günde bir olacakmış. Ama bir hafta sonra değerler düşmez aksine yükselirse, insülin kullanımı için değerlendirilecek kadın doğum kontrolleri de haftada bire düşecekmiş, riskli gebe kategorisine girecekmişim.
Şeker yüklemesini ihmal etmeyin derim, yediklerinizle aldığınız kiloyla yaşam tarzınızla çok bağlantılı değil anladığım kadarıyla gebelik şekeri. Umarım hepimizin gebeliği sağlıklı bir şekilde ilerler, bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.