Acaba ben ne zaman hikayemi yazacağım diye gün sayarken .. Elhamdülillah nasip oldu dünyanın ennn güzel tecrübesiymis annelik..
Bu forumdan çok şey öğrendim ve hikayeler bana aşırı motive edici oldu şimdi hikayemi yazmak boynumun borcu...
Benim hikayem biraz uzun olacak. Ama çok faydası olacak sizlere..
Doğal doğumun ne demek olduğunu bilmiyordum normal doğum arasındaki farkı öğrendim hem devletten hem kendi doktorumdan eğitim aldım baştan beri benim doktorumda gönlüm mutmain olmuştu. Çevremde doktorla olan güveni sorgulayan çok kişi gördüm ve hocamın benim için büyük şans olduğunu anladım.
Onun için kızlar içinize sinen işinin ehli biri olsun.
Hamileliğim güzel geçti başlarda çok mide bulantısı oldu dört, beşinci ayda geçince ben de yemek yemeye başladım herhalde biraz abarttim ayda 4kilo alıyordum,zannettimki hamileyken ne yesem kâr hiçbir zararı olmaz☺️
Tabi doktorum hemen duruma el attı diyet uygulamamı istedi bu gidişle 25-30 kilo alırsın sezeryan yapabiliriz deyince korktum.
Doktorum sezeryan dese de ben bunun doğru karar olacağına emindim çünkü insanların hayatını önemseyen işinin ehli vicdanlı bir insan canım hocam.
39+1 iken nts'de sancim çıktı ve 3cm açıklık vardı arada bir sızı oluyordu meğer sancıymıs çok hissetmedim ama hocamız her an doğumun olabileceğini söyledi.
Biz de telaşlandık bir hafta boyunca zaten devam ettiğim egzersizlere ağırlık verdim , pilates topu cok yardımcm oldu yaş hurma, yürüyüşler aynı şekilde...
Bu aralar doğumun gerçekleşmesi bizim için iyi bir şeydi çünkü bebeğimin başı iki hafta önden gidiyordu kilosu da fazla olmadan gelmesini istiyorduk.
Ama 39+5te gittigimizde pek bı değişiklik yoktu 4cm olmuş açıklık ve sancılarda önceki gibi yoğunluk yoktu ,bu sefer 40+3 e kadar gelmezse artık yatışını yapalım dedi hocam.
40+1de hafif sızıntı şeklinde su geldiğini hissettim ebeme yazdım sancıları kollamami istedi.Bekledik.. Kasık ağrısı ve düzensiz sancılardan başka bir şey yoktu.
40+3sabahi yatışım yapıldı sancılara destek olsun diye serum verildi zaman geçtikçe sancılar arttı evdeki ile kesinlikle aynı değildi.
Bu süreçte sevgili ebem hep
yanımdaydı eğitimdeki uygulamalari hatırlattı ve eşim de destek oldu. Masajlar, nefes çok iyi geldi.
Sezeryan olabilir diye bir şey yedirmediler çok acıktım ama yaş hurma kaçırdım arada kimse görmeden🙈
doktorum, normal olursa doğumdan sonra ne istersen yiyeceksin diyordu.
Ertesi gün hastaneye kebap sipariş ettim açlığım anca geçti , acısını çıkardım😄😄 odayı bı görseniz leş gibi yemek kokuyor😄 hemşirelere de ikram filan 🙈
Sonra Hocam geldi sürekli takipteydi.
Suyum açıldı ve daha çabuk ilerleme oldu.
Çatı muayenesi eşittir doğum.. Güzel şeyler düşünün çabuk atlarsinz..
Ahmak bir hemşire vardı.. benim canım yanınca muayenede bana bağırdı sen böyle yaparsan doktor nasıl muayeneni yapacak diye , doktorumsa gayet sakin, İNSAN İNSAN.. Kolay mı sanıyorsun dedim ben de ona kızdım .. ay çok hassas olduğum için her şey batiyordu bana , lütfen kimseyi sallamayn, bebeğinizi düşünün.
Son anlar sancı dayanılmaz olunca hemen duşa aldılar beni ve çoook rahatlattı. Biraz ağrı kesici verdi hocam uyku yaptı bende pek algılayamiyordum söylenileni sadece uyumak istiyordum, çünkü bı önceki gece uyuyamamistim seçimlerden dolayı gecelere kadar çok gürültülü oldu sabah 8den beri , toplam 15 saat de sancı çekiyordum vs...
Sancı geldiğinde ıkın diyordu ebem ama ben onu duymuyordum, sadece YAPAMAYACAĞIM olmuyo vs diyordum ..
Kesinlikle böyle demeyin beyin çok etkileniyor aşağıdaki sebepten dolayı da odaklanamadim,odak çok önemli..
(Bunda kapıdaki ordunun çok etkisi var maalesef, eşime istemiyorum dediğm halde tüm sülalesini çağırdı düşüncesiz,saftirik...
Daha önce bu foruma yazmıştım istemiyorum ne yapsam diye saldıranlar oldu bilmeden, çok da haklıydım dediğim çıktı. Orada bile olay çıkarttı karaktersiz ahlaksız kaynanam , doğumdan bı çıktım herkesin suratı asık ve benim eşimle iki ay küs kalmama sebep oldu ben ne annelikten ne bebekten bir şey anlamadım ve hiç geçirmem derken lohusalık sendromu geçirdim bebeğim dört aylık nerdeyse ve hâlâ mama ile besleniyor sütüm stresten artmadı ...3. gün Mamaya başladık sarılıktan dolayı...
Bir tane aile fotoğrafımz yok eşimle çocuğumla yenidogum yaptığıma dair düşünün. Ne hayaller kurmuştuk halbuki ...
annemi ağlattı ama bana niye ağladığını anlatmadı annem sütüm kesilmesin diye sonra kendi kendime öğrendim her şeyi.
Hepsini Allah'a havale ediyorum. İllaki Mevla ahımı yerde bırakmayacak.)
Kusura bakmayın içim çok yanıyor hâlâ... Yaralarım geçti ama bunlar geçmiyor.
Neyse..
Ben artık sezeryan olsun dayanamıyorum derken bir şey farkettim... Sancı geldiğinde ıkınınca sancının şiddeti azalıyor...😍
Artık odaklanmam kimseyi umursamamam lazımdı..
son anda artık herkesi ve kendimi yordugumu farkettim yoğun bir şekilde odaklanip denileni yaptım bir güç geldi o anda ve hazır olduğumu söylediler.
Büyük tuvaletini yapıyo gibi bı his var mı dedi ebem ,evet dedim...
Veee doğumhaneye..
Tekerlekli sandalye ile götürduler.
Mevla'm ne güzel yaratmış mekanizmayi,biz o sancıdan yorulurken bir iki dakika arada dinlenmeye müsade ediyor ve ben o arada hep uyudum o kadar uykum vardı düşünün...
Sonra tekrar sancı... Tekrar mola.. Allah'ım sana sonsuz teşekkürler 🌺
Canım hocam sanki kendi kızı gibi teselli veriyordu sürekli, ebem de öz kardeşim gibi hiç beni yalnız bırakmadı,dogumhanede tamamen kendimi onlara bıraktım ve uzun zaman geçtiği için bebeğin başı gelene dek normal doğum yapabileceğimi sanmıyordum.
Hala olmadı diye düşünürken doktorum elime eldiven taktirip bebeğin başına dokundurdu saçları elime geldi kuzumunnn. işte o zaman daha çok inandım.
Kesi yapıldı biraz hissettim sadece..
Ve o an... Bir iki ikinma....Elh başı geldi çok çok rahatladım .. buraya kadardı...yavrum geldi sonunda....
kucağıma verilince her şey silindi hafizamdan. Hele o ilk bakış ahhh❤️
Aşk asıl buymuş...
Afedersiniz..Sanki şiddetli bir kabız sancısı olur da tuvalete çıkınca rahatlarsiniz ya aynen o his.. inanılmaz bir hafiflik....
İyikilerim
*Göğüs kalkanı kesinlikle alın yanınıza
*rahat kaymaz bir terlik , sancı anında çok yardımcı, egzersiz yapmak için
*banyo için terlik
*havlu
*namaz kilanlar için uygun kıyafetler
*çıkarken giyeceğiniz rahat kıyafetler
*hırka, doğumdan sonra üşüyorsunz
*çorap kesinlikle
*depend hayat kurtarıcı, hastanenin verdiği bezleri kullanmadim
*su
*refakatçiye rahat kıyafetler
*doğum sonrası için helva, kahvaltılık şeyler(çünkü hastane yemeği ile doymayabilirsiniz)
*süt çayları vs
*bir sürü takım götürsem de iki gecelik yetti
*bebeğime de iki takım yetti
Zaten bir gece kaldım hastanede
Gereksizler
*Çok güzel nevresim takımı aldım ama sermedik insanda heves bırakmadılar zaten, fotoğraf filan cekilecektik güya... Zaten hastane sürekli değişiyor çarşaflari çünkü kirlenebiliyo kanama vs
*odamı süslemedim , doğuma odaklandım
*ziyaretçi istemedim hastaneye , doğumdan sonra ancak bebekle ve uyumakla zaman geçirdim (inanın zaman çok değerli, ziyaret etmek isteyenler zaten sonra eve gelebilir)
*dört beş takım pijama geceliğe gerek yokmuş normal dogumsa,her ihtimale karşı aldım ben
*sütyene gerek yok, zaten sürekli emziriyordum
Her anın tadını çıkarın, şimdi meleğim kucağımda🐥😍iyikimmmmm 😍 dört ayda kalbimizi çaldı yavrumuz yaa🌷🐥
İnanın zaman su gibi akıyor...
Suan az süt gelse de emziriyorum , dua edin mamayı bırakalım, mutlaka emzirme için eğitim alın veya araştırma yapın en önemlisi ‼️‼️‼️
Doğumu düşünmekten buna sıra gelmiyo ama sürekli ağlayan ve sizi bekleyen bı kuş var zaman da kısıtlı emzirme hakkında her şeyi öğrenin.
15 saat sonunda normal doğumum gerçekleşti,biraz dikişlerim vardı o kadar.
Toplamda 16 kilo aldım. İlk haftada 10 kilo verdim.
Allah razı olsun bana doğum hikayeleri çok faydalı oluyordu,ins size de faydam dokunmuştur.. Şimdi HappyKids s geçtik. Teşekkür ederim bu güzel uygulama dan ve zaman ayıran yöneticilerden ...Sizlere de hayırlı doğumlar diliyorum.😍😍😍🤰