Merhaba güzel anneler. Açılan postlara, çevremden gelen telkinlere bakınca kendimi çok rahat bir kadın olarak görmeye başladım. Sebebi; hamileliği hastalık gibi görmeyip günlük yaşantıma devam etmem. Kendini çok yorma, şu kadar su iç, her gün şunları ye, şunları sakın yeme, ağır kaldırma, yukarı doğru uzanma, kimyasal deterjan kullanma, saç kestirme, manikür-pedikür yaptırma, dışarıda çok yemek yeme vs... O kadar çok telkin var ki; bunları yaptığımı söylediğimde de “aaa bebeğini düşünmüyor musun sen” ithamlarına maruz kalıyorum. Herkes bal gibi biliyor ki her şeyin başı sağlıklı bir psikoloji; ben huzurluysam bebeğim de benimle huzurlu ve mutlu olur kanısındayım. Canımın istediği ya da aklıma takılan şeyleri doktoruma soruyorum; O, ne derse onu uyguluyorum elbette ama bana söylenenlere takılacak olsaydım sırt üstü bile yatamazdım. Sırt üstü yatınca bebek kordonuna zarar verirmişim; bebek ölürmüş. Doktorum bunun tamamen yanlış olduğunu, istediğim gibi yatabileceğimi söyledi. Bu örnek gibi niceleri. Ez cümle; güzel insanlar siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?