Ozgesah355 Minikbebek ben şuanda 11+1 im ve hiç istifra etmememe rağmen 2 kilo yakın verdim çünkü gebelikten önce abur cubur kola çok tüketiyordum şuan hayatımdan tamamen çıkarttım sağlıklı besleniyorum (sebze yiyemiyorum ama hala) o halde 2 kilo verdim 😍😊
DuyguAlalm 11 haftalığım ve bulantımdan ötürü hep ekmek türü, kuru şeyler yiyorum. 1 kilo aldım 🙁 artık dikkat ediyorum, sadece çorba içmeye çalışıyorum.
Edirefp DuyguAlalm sadece çorba olurmu. Ben 15. Haftaya giricem 4,5 kilo aldım doktorum ona rağmen kesinlikle yediklerinden kesme dedi. Yapacağınız sadece ekmek hamur işi kızartma tatlı bunlardan uzak durmaya çalışın. Birde ben beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yiyorum.
DuyguAlalm Edirefp mide bulantımdan dolayı yağlı yemek yiyemiyorum. Tabii ki meyvemi, yoğurdumu, peynirimi yiyorum, ama salçalı yemekler istifra etmeme neden oluyor. Doymak için yoğurt ekmek yiyordum mesela, şu an yemiyorum.
Minikbebek Sadece corba olmaz şuan bebeğin en geliştiği süreç tabiki hicbir anne istemez kilo almayı ama bebegimizi düşünmek zorundayız her şey yemeliyiz her besin bebegbebege fayda sağlıyor et süt yumurta baklagiller kuruyemis sebze bunlarin faydası çok birde normal beyaz ekmek yememeliyiz hamileleik süresince cavdar ekmeği yiyorum 11+1 haftadayim 3.5 kilo aldım
DuyguAlalm Minikbebek mide bulantınız olmadığı için anlamanız mümkün değil. Ara ara hastaneye yatıp serum ve vitamin alıyorum. Demek istediğim bulantımı bastırsın diye hep ekmek peynir, yoğurt ekmek yediğim için, fazla ekmek tükettiğim için kilo aldım. Normalde ilk 3 ay kilo almanın iyi olmadığını söylüyor doktorum.
Arya92 İlk 3ay bebek annenin depolarından besleniyor.mide bulantısı olan ve kilo veren arkadaşlar bunu sorun etmeyin sonra birden alacaksınız zaten ben 16.haftadan sonra kilo aldım.oncesinde kilo verdim mide bulantısı nedeniyle hicbirsey yiyemiyordum.en çok peynir zeytin meyve yiyebiliyorum.yiyemeyenler canınızı sikmayin çünkü ilk zamanlar kilo almamak en iyisi diyor doktorlar
DuyguAlalm Arya92 Evet doktorum da aynen bunu söyledi, eşimle çok endişeliydik, iyi beslenemediğim için. Ara ara hastaneye yatıp serum ve vitamin takviyesi alıyorum. Hiç korkma 16.haftadan itibaren iştahın açılacak, diyet vereceğim bir de dedi.
ElifKarata Ben herşeyi yedim 2 buçuk aydır sabahları aç karına kuruyemiş tüketiyorum cevizi özellikle üstünede kahvaltı ediyorum ve akşam eşimle yiyiyorum en son günde 2 öğün aşerikliğim de olmadı sanırım ondan almadım henüz 🤗 bundan sonra ki haftalarda yüzde yüz alırım
sevtapp DuyguAlalm canim ilk aylarda 2 kilo verilebilir yada alinabilir demisti doktor ilk gebeligimde suanda hamileyim ve bende ekmek peynir ekmek yogurt yani kisitli seyler zamnla gecicek insallah kafani bunlara yorma ilerleyen zamanlarda daha saglikli beslenip daha duzenli kilo alirsin once saglik
Arya92 DuyguAlalm evet benim aynen öyleydi hep istifra mide bulantısı ve koku hassasiyeti çektim yemek yemek değil düşünmek bile istemiyordum.muz.zeytin peynir sade makarna ben de beyaz ekmek peynir falan yiyebiliyordum sadece ama 16dan 18 e kadar 2kilo aldım nerdeyse🙁şimdi makarna beyaz ekmek yemiyorum ama ozaman onları yiyebiliyordum.oyüzden bebek ilk aylar depolarda idare ediyor.tabikide herkes başından beri sütünü yoğurdunu cevizini etini tüketmek istiyor ama mide elveriyorsa.o yüzden içinizi ferah tutun.hala daha baharatlı acı soğanlı yagli sarımsaklı şeyler yiyemiyorum.
Minikbebek Kilo alsakta almasakta tek dilegimiz sağlıkla bebegimizi kucagimiza almamiz Allah hepimizi kurtarsin saglikla gelsin inşallah bebislerimiz 😊
DuyguAlalm Ayten943 Acayip yorucu bir durum. İnşallah bir an önce geçer. Sizin 16.haftaya az kalmış. Doktor 16.haftadan sonra bıçak gibi kesilecek dedi bana. Bulantı ilacı almama rağmen evde ve dışarda elimde poşet öğürerek geziyorum. Allah yardımcımız olsun.
Ayten943 DuyguAlalm evet canim gercekden artik dayanacak gucum kalmadi,hic bi sey yiyemez oıdum bi de mide yanmasi da basladi artik napicami şaşirtdim ,ilaç alip da kusanlardanim ben de 😞12de gececek diyolardi gecmedi korkuyorum ya cocuk olana kadar boyle olursam diye...Allahim yardim etsin bize,gercekten hic bulantisi olmayanlara hayranim😭
DuyguAlalm sevtapp Ayy inşallah. Normalde o kadar sağlıklı beslenen biriydim ki.. Başka hastalığım da var, kan değerlerimin ve vitaminlerimin yeterli düzeyde ve kontrolde olmam gerekiyor. Kepek ekmeği de kokusundan dolayı tüketemiyorum. Beyaz ekmek canavarı oldum 😂 Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sevgiler