Smyekpr ne kadar yanlış bir düşünce. İçeceğiniz küçük su şişesindeki şekerli bir içecek.. Yediğiniz yada içtiğiniz neyde şeker yok ki artık?? Oysaki şeker yüklemesi yaptırmanın o kadar büyük bir önemi var ki... Gebelik şekeri çıkıp önlem alan biri olarak yazıyorum bunu... Kuzenim sizin gibi düşünürek sadece açlık tokluk baktırdı. Herşey normaldi, doğum yapana kadar... Kordon kesimi sonrası kendisinde bulunan şekerin bebeğe geçmesi sonucu bebek 1 hafta yoğumbakımda yattı ve iri doğdu... Bende şeker yüklemesi yaptırdığım için gebelik şekeri olduğunu öğrenerek doktorumun yönlendirmesi ile diyetisyene gittim ve 2 hafta önde giden bebeğimin gelişimini kendi haftası ile orantılayarak aldığım kilolalardanda 3 kilo verip şekerden kurtuldum. Yüklemeyi yaptırdığınızda hiç bişey olmayacak , fakat yaptırmadığınızda allah korusun olabilir. Önlem almak çok önemli. Yalnız şu bilgiyide paylaşmak isterim ki , eğer erken aylarda şişlikleriniz, uyuşmalarınız varsa ve fazla kilo alarak ilerlediğiniz durumlarda daha erken yükleme yapılmasını istiyor doktorunuz..