Öncelikle herkese sağlıklı hamilelikler ve doğumlar diliyorum 🥰 umarım birilerine umut olur cesaret olur. İlk gebeliğim 8 haftalıkken kalp durması sonucu kürtaj ile sonlandırıldı patolojide herhangi bi sorun çıkmadı.2 ay içinde ilk düşükte doktorumun önerisi ile genetik testi yaptırdım doktor 2 ay korunma vermişti. Daha sonrasında 4-5 ay gebelik oluşmadı ve ben bu süreç içinde yeniden doktora gttiğimde pcos olduğunu öğrendim internette araştırdım kısırlığa kadar gidiyor psikolojikmen çöktüm ve o ay klomen ile tedaviye başladım.daha sonrasında çatlatma iğnesi vs derken doktorum bana bu iğnenin bhcg yi yükselttğini söylememiş ve her gebelik testinde hamile çıkıyordum kan tahllinde 16 çıkmıştı gebelik var dediler 2 gün sonra yenilettim ve 9 dediler kendi doktorumu aradığımda kimyasal gebelik ve düşük yapacaksın dedi adet tarihim 3 4 gün geçti hala kanama düşük gerçekleşmedi dr gittiğimde bhcg 584 çıktı 🙄 ve hamileydim hemen iğneye düşük önleyicilere başladık böylece hamileliğim başlamış oldu 🙈 çok uzattım doğuma geçeyim 40+2 ye gelmiştik doktorum normal doğuma destekti bende doğuma hazırlık eğitimi almıştım sancılarım oluyordu ama düzenli değildi kontrole gittiğimde 3 kere nst çektirme sonucu kötü çıkması sonucu yatış verildi çok direndim evde sancılarımı çekeyim diye ama doktor bebeği riske atamam dedi ve 1 cm açılma ile suni sancı ile doğumu başlattılar. Nst ve kalp atışı dinlemek için yatakta durmam gerekiyordu ama benm sancılarım 2 dk düşmüştü ve yerimde duramıyordum sancı girdiğinde o ara doktor geldi 2 saat olmuştu açılmaya baktı ve 4 cm 😯 çok iyi ilerliyoruz dedi. (Tabi ben karnımı doyurdum hurmamı yedim meryem ana otumu suya ıslattım 3 yudum su içtim ve sürekli inşirah suresi okuyordum😂) ve bi yarım saat içinde suyumu patlattılar ben duşa gireceğim dedim ve suniyi çıkarttırdım belime sıcak su tuttum falan derken suniyi çıkartınca açılma çok ilerlemedi ve tekrar taktılar ama yatakta değildim sürekli çömelme plates topuna oturma yapıyordum eşim yanımdaydı ve o belime masaj yapıyordu sonra artık dayanılmayacak sancılar ve hafif ıkınma gelmeye başladı dr tekrar gelip baktığında artık yalvarıyor beni sezeryana alın diyordum eşime de sus 🤐 suniyi çıkartsınlar diye yapıyorum diyordum 😂 dr 8 cm açıklık var ne sezeryanı alışmışsınız kolay diye bi sezeryana dedi beni bırakmadı ama suniyi çıkardı ben o ara yine duşa girdim artık çok güçlü ıkınma geliyordu😂 doğumhaneye gittik artık kendisi ilerlesin dedi ve çatala yattım derken dediklerine göre 10-15 dk içinde doğum yapmışım biraz dikiş var bugün 5nci gün ve ben artık tek kalabiliyorum işimi yapabiliyorum meleğimde yanımda mışıl mışıl uyuyor ❤️ Çok uzun olduysa hakkınızı helal edin sağlıklı doğumlar dilerim 😊