Kızlar benim dogum hikayem biraz uzun olabilir, simdiden kusuruma bakmayin hakkınızı helal edin 🙏
Kizlar benim dogumum erken oldu, 34.haftamda dogum yaptım. Hamileligimin 29.haftasindan itibaren suyumun cogaldigini ve gebeligimin riskli oldugunu söylüyordu doktorum. Bebegimde hep makat geliş olarak gözüküyordu ultrasonda. Bende 3 haftada bir mutlaka kontrole gidiyordum. 27 mayista rutin kontrolume gittigimde suyumun iyice çoğaldığını söyledi. Zaten karnımın büyüklüğünü gören ikizlere hamileyim zannediyordu. Doğumumdan 1 hafta oncede kasilmalar, toplanmalar başlamıştı ama ben pek dikkate almamistim. Neyse rutin kontrolumde doktorum sancini bi ölçelim, baslamis mi diye sancimi ölçtürdü. 50-60 çıkıyordu nstde sancim. Doktorum telasla acikligima bakti, 2 cm açıklık! Hemen yatışını verelim bu gece gözetim altinda kal, serumla sancini ve acikligini durdurmaya caliscam dedi. Ben şancıfalan hissetmiyorum tabi bu arada. 1 gece yatar çıkarım daha cok erken dogurmak icin diye düşünmüştüm 😊 o gece boyu sabaha kadsr bir yandan serumlar, diger yandan nst ile tedavi devam etti. Gece doktorum geldiginde çok rahat oturmua tv izledigimi görünce, bu sancıyla bu rahatlığı ilk defa görüyorum diye sok olmustu 🤭 ciger geliştirici yaptilar 2 doz. Tabi ben hâlâ olayin ciddiyetinin farkinda degilim.. (hamileliğim boyunca aşırı tenbeldim, ne bir yürüyüş ne bir egzersiz yapmadım bu arada) Sonra sabah 8de doktorum tekrar acikligina ve bebegin durumuna bakcam dedi önce ultrasondan sonrada alttan muayene etti ve açılma 5 cm olmus er an suyun açılabilir dedi 😱 tabi ben şok. Ameliyathaneyi hazirlayin direkt sezeryana alcam bebek makat geliyo diye seslendi personellere. Heyecanla üzüntü arasinda bi tuhaf oldum ama belli etmedim tabi. Annemler odamda üzerimi degistirdiler, ameliyathaneye gonderdiler. Oraya kadar tuttum kendimi, ameliyathaneye girer girmez aglamaya basladim. Felaket bi duygu bosalmasi yasadim bi anda. Hemsireler şaşkın şaşkın suratıma bakiyolar noldu, yukarda gülüyordun burada niye agliyon diye 😊 o sırada anestezi uzmani geldi, hâlâ dua ederim ona. Öyle güzel sakinlestirdi ki beni Allah razi olsun. Sonra iğneyi yapcam karincalanma hissedeceksin önce, sonrada hersey 10dk icinde bitecek dedi. Tamam dedim söylediği sekilde egildim belimden spinal ignesini yaptı ve hiç hissetmedim. Yat dediler yattim bi anda ayaklarima sanki sicak su dokuyolar ve su yukari dogru geliyo gibi hissettim. Ellerimi bağlıyorlar o anda. Beni bi anda çölde kalmiscasina susuzluk basti, bi yandanda deli gibi kusasim var 🤮 kusmami önleyici bisey yaptı o an hemsire. Sonra doktorum geldi o sirada gülüyo sohbet ediyo, ben iyice telaslandim ve bi anda ufak ufak sarsilmaya basladigimi hissettim. Hemsireyede bi yandan yalvariyorum bebegimin fotografini cek dogar dogmaz nolur diye 😍 10 dk gectiki doktor minnacik oglumu gosterdi bana ama bi terslik vardı aglamadi oglum.. ağlıyorum ben tabi yine, niye ağlamadı kötü bisey mi var diye. Kimse bişey söylemiyor, bi sure sonra cok derinden boğulmakli bi aglama duydum, ohh dedim cok şükür. Kucagima bile alamadan hemen kuvoze koydular, götürdüler yogun bakima. 1 haftaya alırsın üzülme dediler... O sırada ameliyatim bitti benide odama çıkardılar. Agri kesiciler falan yapıldı, ben yari baygin gibiyim ve göğsümun uzerinin titredigini hissediyorum.. 3 4 saate uyusuklugum geçti ama bekledigimden daha az sancim oldu. (Sezeryani cok acılı zannediyordum, hicte oyle degilmis) ilk kalkışımda cok zorlandim birde ilk idrarimi yaparken zorlandim. Hatta omur boyu tuvaletimi yapmicam diye düşündüm resmen, öyle zorlandim. Bu süreçte esimle kiz kardesim yardimci oldu bana 🙏 en cok ihtiyaç duydugum şüphesiz hasta bezleriydi ve o kadarr cok kolaylastirdi ki işimi anlatamam. Ve tabiki uzun gecelik.. 2 takim lohula takimimi dogumdan 2 hafta sonraya anca giyebildim, o zaman zarfında heo boydan gecelik giyindim. Günde 2 defa dikişlerime pansuman yaptım. Bu arada cokkk uzucu bi olay yasadim.Oglumun dogdugu gün beslemek icin hortum indiremiyolar midesine ve bi terslik oldugu anlasiliyor. Hemen cerrah olan bi hastaneye sevk edildi. Meğer yemek borusu tam gelişmemiş olarak dünyaya gelmiş 😔 dogdugunun 2.günü borusunu gererek midesine diktiler 4 saatlik bi ameliyatla ve ameliyat sırasında 2dk boyunca kalbi durmus😔 sonra ben hâlâ iyi olacagi umuduyla her gun sut sagip götürdüm belki bi gün sütümü icirirler ona diye. Hayatimin en zor günleriydi, halada öyle... 1 hafta gectikten sonra, ameliyat yerinde daralma olmus tekrar tekrar ameliyata aldilar genisletmek icin. Tam 4 kez ameliyat oldu ve 1 ay sonra ben oglumu kucagima alabildim. O kadar heyecanli ve guzel3bi duyguki, kelimelere sigdiramiyorum💕 kucagima verdiklerinde aglayan yavrum kokumu alir almaz sustu😍 2 gün hastanede kaldim emebiliyor mu diye gözetim altinda kaldik. Oglum emmeyi başarınca taburcu olduk🤗 ameliyatlari yine devam edecekmiş, her ay genişletme yapacaklarmış yemek borusuna, Allah kimseyi düşürmesin hastanelere cok zor inanin. Hele o damar yolu aramalari korkunctu. Vucudunun her yerini delip bulamayinca kafasinda damar aradilsr, iğneyi oglumun kafasinda gorunce aglamaktan helak oldum. O da cok agladi😔 velhasilkelam bizimde dogum hikayemiz biraz acıklı oldu, sonu güzel olcak insallah 🙏 sormak istedikleriniz olursa, bildiklerim kadariyla cevaplarım, Allah herkese hayırlı dogumlar nasip etsin insallah 🤲