merhaba arkadaşlar,sonunda bende doğurdum 🤭 gebeliğimin ilk basından beri hep sorunlu geçti sürekli serumlarla ayakta durdum hiç beslenemedim, bebeğin eşinin önde olduğunu büyük ihtimal düzelmeyecegini ve sezaryen olmam gerektiğinin cok başlarda ögrendim, kendimi ona baya baya alıştırdım hatta, 20.li haftalarda doktor değiştirerek, hiçbir sorun olmadığını normal Doğum yapabileceğimi ögrendim. Hem korkmuş hemde sevinmiştim. Eşimde bende cok sabırsız insanlarız, içime hep doğuyordu Bebek erken dogacak diye zaten erken Doğum riskimizde vardı, 35+2 ye geldigimde yani Cumartesi sabahıydı, karnımın alt kısmında sancı hissettim zaten geceleri uyku haramdı geziyordum evin içinde birazda tuvaletim gelmiş gibiydi her neyse tuvalete gideyim derken afedersiniz klozete oturamadan tuvaletimi yapmış bulundum, üstümü değiştirip yatağa döndüm ( bu miktar yaklaşık yarım çay bardağı kadar falan) yarim saat sonra sancılarım arttı tabi süre tuttum 20 dkydi 10 dk arayla gelmeye başladı, tekrar tuvaletim geldiğini hissettim ve yataktan kalktığım gibi içimden yine bir sey akiverdi, komik olacak belki ama kendime dedim ki daha tuvaletini tutamıyorsun bebeğe nasıl bakacaksın 🤭 her neyse sancılarım arttı 7 dkya falan düştü kendim bu arada Bursa’da sağlık çalışanıyım, sağolsun çalıştığım yeri arayıp durumu anlattım hemen gelmemi söylediler, eşimi uyandırıp duşa girdim ve evden çıktık, hastaneye geldiğimde muayene olduğum zaman saat 7 30 sabah saatlerinde hayatımın sokunu yaşadım, 3 cm açıklık suyum gelmiş Doğum başlamış, ve ben onca bildiğime rağmen suyumun geldiğini anlayamamışım🤔 dedik ki tamam olacak artık normal olsun madem açıklık var, yatışım yapıldı ailelerimiz geldi falan daha suni sancı alamadım bile 2 saat sonra açıklık 2 cm artıp 5 cm olmustu ama o saat 2 arkadaslar bana yıllar gibi geldi o kadar zorlandım ki dayanamadım ve en son kendimi ameliyat masasında buldum🤭 suni alırsam en az 4 saati bulurdu Doğum ama nerde bende o cesaret aslaaaaa, ameliyata girdiğimde saat 10 u geçiyordu zaten girdikten yarim saat içinde minik kizimi çıkarmışlar, simdi burada herkesi tanıdığımız icin ben assagida bağırıyorum yanı ameliyatta nolur beni uyutun diye genel anestezi aldım agri eşigim yerlerde çünkü, yaklaşık 1 saate narkoz etkisi geçince beni çıkarmışlar hayal gibi o saatler insanları etrafımda hatırlıyorum ama tepki veremiyordum, bebeğim 2140 gr 44 cm doğdu, cok şükür sağlık problemi yoktu ama gözlem amaçlı kuvezde tuttular , akşam saat 7 yi geçiyordu yanıma getirdiler meleğimi, o kadar minik ve savunmasız ki Allah’ıma her gördüğümde şükrediyorum onu bize verdiği icin ♥️🙏 bu arada Doğuma inerken sonda takıldı anlattıkları kadar acı hissetmedim içim gıdıklanır gibi oldu zaten o sıra sancıdan anlamadım bi baktım takılmış, ayağa kalkana kadar sondayı çıkarmadılar, şuan hala daha hastanedeyiz araya Pazar girdiği için çıkışım Pazartesi öğlene doğru yapılacak, ayağa ilk kalkış ani benim icin cok zordu gerçekten, dikişlerim zonk zonk içimde oynuyordu sanki, kaç dikişim olduğunu sormadım hiç aklıma gelmedi ama estetik dikiş yapıldı sabah çıkarken pansuman ve bantlamasi yapılacak duş almam icin ( inanin suan pansumanın korkusundayım o derece canim tatlı) bende cok isterdim normal Doğum yapmayı ama dayanamadım her şeyin hayırlısını diledim hep, bebeğime bu arada mama verdik sütüm yetmediği icin burada hipp verildi sagolsun çalışan arkadaslar kusmadı bence bundan devam et dediler bende ayni mamadan alıp devam etti cok şükür hiç kusmadı 🙏 biberon olarak Philips avent kullanıyorum, sağolsun ailem arkadaşlarım ben ameliyathanedeyken organizasyon tutup masalari kurmuşlar, ilk gün kayınvalidemle büyük görümcen kaldı, Pazar gecesi annem ve küçük görümcem vardı, eşim cok koşturdu o yüzden onu eve gönderdik dinlensin diye, bu arada Bursa da Osmangazi Aritmi hastanesindeyim, doktorum Syn Özlem Çaylan Canıtez kendisine ve 4.kat çalışan arkadaşlarım ablalarım hepsine sonsuz teşekkür ederim ilgileri alakalari icin, belirttiğim gibi çalıştığım yerde Doğum yaptım laboratuvar teknikeriyim ama is kendime gelince ne prosedür ne kural ne uyulması gerekenler hiçbirini gözüm görmedi 🤭 sağolsunlar nazım geçtiği icin cok iyi bakıldım♥️ emzik kabul etmedi bu arada, Yanımda 2 takım hastane çıkışı 10 lu 1 takım 5li vardı, minik kızım kakasını yapmış açtığımızda sürekli çisini yaptığı icin kıyafetlerimiz yetmedi🤭 büyük falan giydirdim ayrıca gidip prematüre almadım zaten değilde alsam giyebilirdi çünkü minicik😂 suan bu mesajı yazarken gözüm ona takılıyor, bu arada gaz çıkarana kadar sıvı beslendik, cok şükür çıkınca pis Boğaz gibi her şeyi yedim, 56 kg ile gebe kalıp 71 ile girdim, suan Allah büyüktür diyorum 😂 aklıma gelenler bunlar sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum, rabbim isteyen herkese nasip etsin, zamanı gelene hayırlı kolay doğumlar nasip etsin insallah, bütün ablalarım arkadaşlarım benden ufak olan kardeşlerim insallah herkes istediği Doğumu yaşayabilir hep dua ettim bütün hemcinslerim adına, rabbim kimseye aratmasın, hepinize sevgiler ( arada yanlış yazdığım saçmaladığım olursa kusura bakmayın 🤭 )