Öncelikle herkese selamlar olsun Allah hepimize yardım etsin. Benim kafam karmaşık oldu. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Son adet tarihine göre 8 haftalık hamileyim. ilk gebeliğim ve aşılama sonrası kendiliğinden olan bir gebelik.son adet tarihine göre 6.Hafta da kese gördük 10 gün sonra gel kalp atışını duyalım dedi Dr ve Dr 'a kalp atışını duymak için gittik. Ancak kendi Dr' um o gün olmadığı için başka Dr' a göründük. Dr aynen şöyle dedi. 16 mm kese, 5 mm bebek, yolk kesesi de var, ancak bebek gelişmemiş dedi. Kalp atışı dinlemedi (sanırım bebek gelişmediği için gerek duymadı) alttan muayene edeyim istersen dedi belki kalp atışını duyarız dedi. Bende tamam dedim. Ama önce progesteron bakalım düşük tehlikesi olabilir dedi. Neyse kan verdik, progesteron değeri çok iyi dedi düşük tehlikesi yok dedi. Kalp atışına bakma gibi bişi demedi, artık eşim dayanamadı acaba geç döllenme olabilir mi diye sordu, evet bu da bir olasılık dedi. 10 gün sonra gelin bakalım yeniden dedi. Yoksa müdahale etmeliyim dedi. İçimiz rahat etmeyince betaya bakalım dedik, hani ölü bebek ise beta değeri düşer diye düşündük. beta değerim de >5000 den çıktı. Vesselam artık biz eşimle kendi kendimize araştırmalara başladık, araştırma ve elimizde ki ultrason kağıdına göre 6 buçuk haftalık gebelik gibi görünüyor. Ama tabiki Dr teyitli olmadığı için, kafamız karıştı içimiz bunaldı gitti.
Uzun oldu hakkınızı helal edin lakin yazmak istedim, belki benim gibi olan geç döllenme olmuş olup da 9, 10 haftasında kalp atışını duyan anneler kardeşler vardır. İçimiz rahat eder belki dua alırız diye yazmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim ☺ Allah evlatlarınızı bağışlasın 🙌🏻 bana da hayırlısını nasip etsin ne diyeyim. Selam ve dua ile 🙏🏻♥️🙌🏻