Merhabalar.28 haftamda farkettiğim iki kere üst üste çamaşır değiştirecek kadar şeffaf sıvı nedeniyle doktora gittim.amnioşur testi yapıldı.Negatif çıktı.Tumusol kağıdıyla ped takibinde de hiç bir bulgu amniyon sıvısı olduğunu kanıtlamadı.Ama ona rağmen doğum iznine erken çıktım ve 1 hafta hastanede yatışım gerçekleşti.Doktorum ordan bir sıvı geliyorsa EMR(Erken Membran Rübtürü) olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bebeği 34.haftaya kadar doğurtmamız gerektiğini söyledi.Her hafta kontrole gidiyorum.Şuan 31+4 haftalığım.1 hafta önce de gittiğimde kontrole fikrini değiştirmemiş doktorum ısrarla bebeği 34 de alacağını söylüyor.Başka bir doktora gittim ikinci bir göz olur belki diye.Prof’a gözüktüm.Turnusol kağıdıyla amniyon sıvısı mı değil mi diye baktığında yine amniyon sıvısı çıkmadı.Ben olsam sizi takip ederdim bir enfeksiyon bulgusu yok,bebeğin suyunda azalma yok herşey yolında gibi konuştu.Birisi docent birisi prof.Bu arada bende bebek hemşiresiyim.Bu işin içinde olmama rağmen iki çelişkili düşünce var.Başınıza böyle bir durum geldi mi? Gelen şeffaf sıvı her gebede gelebilecek bir sıvı mı yoksa gizli sızıntı şeklinde bir amniyon sıvısı mı!?