Evet öncelikle herkese merhabalar bebegim doğalı yarın 40 gün olacak doğum hikayemi yazmayı hiç düşünmemiştim birden içimden geldi ve bize anı olarak kalır diye dusundugum için yazıyorum kendinizden biseyler bulabilirsiniz umarım işinize yarar bir hikaye olur. Bizim kızımla olan hikayemiz biraz hüzünlü başladı çok ağır 2 antibiyotik ve başka ilaclar da kullandığım bir zamanda öğrendim hamileliğimi öğrenir öğrenmez doktora gittim kadın doğum da bilemeyiz etki edip etmediğini dediler ilacı veren dahiliye bölümüne gittim muhtemelen etki etmiştir istersen aldır dedi ben ağlaya ağlaya çıktım oradan nasıl kolaydı bunu söylemek sonra tekrar kadın doğuma gittim böyle bir durum olduğunu söyledim iste biseyler anlattı doktor ben ağlıyorum tabi bu sırada çok pişman olduğum bir soru sordum "ne zamana kadar vaktim var" bu nasıl aklımdan geçti o anda nasıl söyledim bunu bilmiyorum hala kızıma bakınca ağlayasım geliyor ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum 😔ama çok şükür sonra kendime geldim rabbimin emaneti nasıl verdiysen allahım sen koru diye dua ettim asla aldırmayı düşünmedim o anlık bişeydi onu sormam sonrasında 21 haftalıkken beyninde kist olduğunu öğrendim o dönem de sıkıntılı bir dönem oldu benim için çok şükür 28. Haftada kaybolmuştu genel olarak çok zor Bi hamilelik geçirmedim her işimi kendim yaptım 39 olduk 40 olduk 41 olduk gelen yok bir belirti de yok 2 günde bir nst giriyorum haftasonu nöbetçi doktor vardı plesanta yaşlanmış iste bekleşen de olmayacak bu gidisle gibisinden şeyler söyledi içim rahat etmedi aksama devlet hastanesine gittim baktılar bebeğinde gelişim geriliği var söylemediler mi sana dediler hayır yok öyle bir durum dedim bir kaç doktor toplandi baya ölçüm yaptılar falan korkuttular beni haftam da dolduğu için bırakmak istemediler bir kaç saat durdum hissetmediğim çok hafif sancim da varmış sonra imza verip çıktım ertesi gün pazartesi kendi doktoruma gittim 41+0 olmuştuk bu arada böyle bisey dediler bana dedim tekrar ölçtü bakti yok öyle bisey dedi devlet hastanesinde 2700, 2900 olarak ölçtüler kendi doktorum 3200 dedi herneyse haftam da dolduğu için yatışım yapıldı propes ile doğuma başlandi 12 saat kalacak sonra 3 4 saat dinleneceksin sonrasında suni sancıya baslicaz dedi saat 12 de takıldı fitil nst de sancim çıkıyordu ama ben hissetmiyordum bir ara 120lerdeydi ama hissetmedim🤷♀️ akşam nöbetçi doktor geldi saat 22.30 gibi bakalım durumda diye açıklık 1bucuk cm falandı 🙄fitili çıkardı o sırada suyumu patlattı bende daha çok erkendi ama diye söylendim biraz çok gergindi dedi patlattiktan sonra 3 cm oldu bile dedi herneyse asıl sancılar suyum patladıktan sonra başladı çok şükür ki uzun sürmedi ebe sürekli ilgilendi ben yatışım yapıldığından itibaren sürekli plates topundaydim 120lerde ki sancıyı hissetmezken suyum geldikten sonra 50 60 da baya zorlaniyordum çok şükür ama rabbim yardım ediyor sancılarım başladı açılmam da çok şükür hızlıca ilerledi ebe bana odamda ikinmayi gösterirken alttan zarımı sıyırdı bana söylemedi ama gördüm sonra bir serum falan takmak için getirdiler istemiyorum bana suni sanci vereceksiniz dimi diye olay çıkardım ama değilmiş suni normal serum ikna oldum taktılar sonra ben aşırı sanci çektiğim bir anda midem bulanıyor diye bağırdım hemen geldiler yanına annemler bisey tuttular ben başladım kusmaya baya kustum o anda meğer rahim açılmasının habercisiymis ebe kustugumu görünce açıklığa bakti tam açıklık doğumhaneye gidiyoruz dedi yürüyerek gittik bi kaç ıkınma dan sonra saçı görünüyor dedi doktoru çağırdı bi anda sancim gitti yok hiç bisey biraz bekledik tekrar sancim gelince ikinmaya başladım kaç ıkınma oldu bilmiyorum ama kesi atıldı ve minnoş kızım kucaklarimdaydi bağırmam diyordum ama bağırdım biraz 🙈eşim dışarıda çok kötü olmuş doğumhane ye girmeye çalışmış filan tam 01.50 de kızımız sağlıkla doğdu çok şükür plasenta da çıktıktan sonra aşırı bir rahatlama uyku hali geliyor insana en tatlı uyku sanırım uyuduğum o bir kaç dakika rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin kızım uyandı ben kaçar 🙈😅 aklınıza takılan bisey olursa sorabilirsinz cevap vermeye çalışırım inşallah