NoorMoon Kizlar merhaba ben 19+5 haftalik hamileyim. Bebegim erkek. Benim eşim Pakistan’lı 🇵🇰 ♥️🇹🇷. Erkek bebek ismi düşünüyoruz. İki tarafa da uyumlu bir isim seçmek istiyoruz. Bu isimler de çoğunlukla islami kökenden gelen isimler oluyor. Önerilerinizi alabilir miyim lütfen 🙏🏻?
Mmral NoorMoon ben Türk üm Esim kürt ama biz Zeyd koyacağız 🙈 Bu tarz isimler bence daha konulmali bebeklere. Tabii karar ve zevk sizin :)
Melekannesi_ 1 tane siz isim seçin 1 tane eşiniz 2 isim koyun bence şuan hiç aklıma başka bisey gelmedi😂
NoorMoon Melekannesi_ bu dediğinizi düşündüm ama ortaya “Göktürk Abdulrezzak” gibi bir isim çıkabilir diye riske atamam 😅
NoorMoon Mmral ya Zeyd Ali bizim de hoşumuza gidiyor ama annemler beğenmiyor onu da. Annemler Göktürk falan istiyor o da çok milliyetçi kaçıyor. Kayınvalidem de Hasan falan diyor onlar da bana çok eski geliyor. Evlendiğimizden beri en çok zorlandığım konu bu oldu farklı milletten biriyle evlendiğim için. 🤔
Evinanne NoorMoon canım sahabe isimlerini araştırabilirsin🤗 benim eşimde ıraklı adı da Ömer bizim oğlumuz olursa Faruk istiyorduk hz.ömerin oğlunun adıydı🤗 diğer bi isim de Talha diye düşünüyorduk🥰
NoorMoon Evinanne bir diğer sorunsa isimlerin nasıl yazıldığı. Onlarda Ö harfi yok mesela Umair Farooq ya da Omar Farooq diye yazıyorlar Ömer Faruk’u 🤷🏻♀️
Mmral NoorMoon benim ailem de Zeyd e cok garip bakti hala bakiyorlar ama cok anlamli bence kojulmasi gereken bir isim. Onlara gore ahmet mehmet ali hasan huseyin olmali 🙈 ama kullanilmayan ve yaymamiz gereken bu tarz isimler konmali diye dusunuyorum bizimkiler de alisamadi henuz ama mutlaka alisacaklar :)
Evinanne NoorMoon canım sen Nerde yaşıyorsun ki ? Benim eşimin de adı Omar diye yazılıyor🤪 soyadımızı ne sen sor ne ben söyleyim 😂 ama biz İstanbul’da yaşıyoruz çocukta TC olacak sonuçta öle yazılacak ama başka yerde yaşıyorsan evet öyle zor 🥴
NoorMoon Evinanne biz Bolu’da yaşıyoruz canım evet bebiş de Türkiye’de büyüyecek inşallah. Ama eşimin korkusu Pakistan’a gittiğimizde havaalanındaki görevli çocuğun ismini tuhaf bulacak 😁 bizim soyadımız da değişik. Ben bir de öğretmenim öğrencilerim çok tuhaf karşılamışlardı soyadımı 😅
Evinanne NoorMoon seni çok iyi anlıyorum😬 ahh ben neler çekiyorum resmî olmayan yerlerde hala kendi kızlık soyadımı kullanıyorum😂 bide bende kürdüm ismim de Kürtçe beni komple yabancı sanıyorlar😂 bide Pakistan’a Türkler gidemiyor mu ki Eğer gidiliyorsa bence sorun olmaz canım🤗 doktor bana da kıza benziyo dedi kız ismi beğendiremiyorum eşime lina Mina kabul etmiyor Meryem Zeynep gibi isimler istiyor o da din bakımından bakalım biz ne yapıcaz 🤦🏻♀️
NoorMoon Evinanne Gidebiliyor canım sıkıntı yok da işte tuhaf geliyor ikimize de. Cüneyt fena değil gibi geliyor ama onu da Junaid diye yazıyolar 🤷🏻♀️ Türkiye’de okulda falan tuhaf bulurlar böyle yazılırsa ismini. Ahh kız olaydı isim hemen hazırdı bizim. Yasmin Maria hoşuma gidiyodu. Eşim de beğenmişti. Ben koyamadım sen koy bari beğenirsen 🤗
Didi6 En iyisi Ali olur herhalde. Her kültürde aynı yazılıyor. 😁 Arif Adil Bilal Bir de Pakistan'da Khan (bizdeki Kaan) çok kullanılır, bildiğim kadarıyla.
NoorMoon Didi6 evet Khan var ama onu da burda başındaki k harfi ile okuyorlar. Aslında okunuşu ‘Han’. Ali çok düşündüm evet mantıklı ama tanıdığım tüm Ali’lerin kişilikleri problemli geliyor. O yüzden soğudum ondan da 🤔
Evinanne NoorMoon evet eşimde maria dedi ama soyadıyla birleşince yabancı ismi olduğu çok mu belli olur diye düşündüm bakalım netleşince bi karar vericez artık🤗 canım sen Pakistan kimliği mi çıkarcaksın ki çocuğa ben orasını anlamadım biz direk Türkiye kimliği çıkarcaz ilerde okulda falan sorun olmasın diye🥰