Merhaba guzel anneler, anne adayları, anne olmak için ugrasanlar, gözyası dökenler... Sizinle hikayemi paylaşmak istiyorum.
2013yılında evlendim. Kasımda 6 yıl olacak insallah. Gec evlendim 30 yaşında.ozel bir okulda öğretmenım. İlk zamanlar eşim bebek istemesine rağmen ben hıc istemiyordum. Bir yıla yakın istemedik. İsteyince de hemen oluvercek sanıyordum. İlk deneme başarısız ıkıncı ay olmadı 5,6,7 derken olmuyor saglıklıyız birbirimizi çok seviyoruz guzel duzenli bir cınsel hayatımız var neden olmuyordu? Sonra doktora görunelım dedik. Bana bir suru test tahlil her sey ıyı yolunda devam edin olmazsa tekrar gelin. Yine olmuyordu. Sonra yine tahliller. Bu sefer tıroıd cıktı. Once bunu kontrol altına almalıyız ondan sonra bebek için ugrasacagız. Tamam. 3-5ay ılac kullan sonra duzene gırdı degerler hormonlar. Hopp kadın dogumun yolunu tuttuk yine. Yine tahliller. Yaşınız gecıyor (bu ara 31 olduk.) sureci hızlandıralıö diyor doktor. Eyvallah. Ne yapacağız? Klomen tedavisi. Tamam. Kullandım her sey yolunda sonra çatlama ıgnesı ılıskı saatı her sey tamam yine yok. Yine husran yjne adet yine gözyası. Bıkac ay boyle devam ediyor. Olmuyor. Bu sefer doktorum rahim filmi diyor. Ona da okey. Acıyla sızıyka cekılıyorum... Aaa o da ne sol tup tıkalı. Doktor olsun diyor. Tek tuple de hamile kalırsın. Hemen aşılama yapalım. Ona da okey. Bu sefer kesin olacak diyorum. Yine klomen çatlama ıgnesı sonra aşılama ve bekleyıs... Yine husran olmuyor. Neden olmuyordu 😑 sonra biraz daha dinlenip tekrar aşılama aynı prosedür yine adetim geliyor tutmadı 2aşılama da. Yıkım, gözyaşı... Sonra araştırırken bir profesör denk geliyoruz Antalya da suan. Apar topar randevu alıp yanına gidiyoruz. Ben denizlideyım. Doktor inceliyor inceliyor. Rahim filmi tahliller vs sonra dıyorkı tamam senin sag tup açık ama orda hıc yumurta yokkı.. O aşılamalar tedaviler hep bosuna olmus 😐🙄😲biz şok bı yıkım daha. Ee napcaz? Kapalı tupun oldugu yerde yumurta var. Ameliyatla açacağız tupu. Ona da tamam. İlk defa duyduğum terimler.. Laporoskopi oldum kapalı ameliyat ama ben sezeryan dan beter olmustum. Laporoskopi ile birlikte hıstereskopı de oldum. Bu da rahim içi araştırma için. Neyse dbenn ayıldım ettim doktor geldi. Çok ugrastık kizım ama tupu acamadık. Nasi yani bosuna mı oldum ameliyat? O kadar para hem de acı. Hem maddi hem manevi sarıldık.. Peki surec nasil olacak? Tup bebek dedi artık yaşımız da zatenn 33 olmustu. Tamam dedik ama. Eylüldu. Okullar acılmıstı. Sureklı antalya ya gidip gelınemezdı. Sömestr a erteledik tedavi isını. Sonra bulunduğumuz yere tup bebek uzmanı gelmıs. Ondan randevu aldık. Tahlıller vs en baştan incelemeler. Tahlilde yumurta kalitesi rezervi çok dusuk geldi. Tup bebek yapılsa bile %5, 7 şansım varmıs. Nasil yaaa nasıl insan hazmedemiyor. Ama denıcez bunu da denıcez. Doktor surec sizde çok yavas ilerleyecek buna hazır olun diyor. Tabı ben pek anlam veremiyorum. Başlıyorum
ılacları kullanmaya. İlk 2 yumurta olusuyor. Alınıyor toplanıyor sonra döllenmeye bırakılıyor aa o da ne bırı döllenıyor. Allahım nasıl mutluluk. Donduruyor.tedavı devam Çunku baya bı yumurta olsun istiyor doktor. Ikıncı ay yine aynı ılaclar ıgneler.. Hormonlar hormonlar 🤢1 tane yumurta oluyor. Onu alıyor doktor ama bu döllenıyor. Tabı uzuluyrm. Her seferinde maddi manevi yıkım. Yine bu sefer daha sert bir tedavi daha çok ılac ıgne.. Ignelerın saati var ve vurdun vurdun. Bazen yapamıyorsun ağlaya ağlaya yaptım çogunu.. Neyse o ay da bir tane yumurta oluyor o kadar ıgne ilaca.. Başkalarının 20,30 hatta 40 yumurtası olurken... Ama doktor dıyo tek yumurta bizm içşn yeter. Yeterkı kaliteli olsun. Bu yumurta da döllenıyor şukur. Toplamda sadece aylar suren tedavide 2 yumurta döllenıyor. Doktor bıkac tane daha toplayalım olsun diyor. Ama benim gucum yok. Tamam madem doyur. Yaz tatilinde transfer ediliyor. Allahım nasıl stres buhran heyecan... Duygu karmaşası. Nihayet gun gelip çattı. Transfer edildi. Bebeklerim rahmimde.kesın olcak bu sefer... Yapılması gereken her seyı yaptık. Yenilmesi gerekenleri yedm, dualar zıkırker namazlar, istirahat... Ve test gunu geldi batıl am sonucu beklerken... Aldım kagıdı elime yok. Yok yok. Şaka gibi. 0 yazıyor. Koskoca bir sıfır. Olmadı bu da olmadı. Nasıl yanı ama her sey tamamdı niye niye allahım niye? Ağla ağla ağla ağla. Bunalıma girdim. Gunlerce. Teselli eden arkadaslarım aılem hep destekcı. Canım eşim hele..neyse Doktor gelin dedi. Sonuctan sonra. Gittik. Niye olmadı. Olmayabilir tutmayabılır ilk seferde. Iyı tamam ne yapacağız. Hıstereskopı olacaksın tamam olayım daha oncede olmustum zaten. Zaten vucut narkoza okadar alıştı ki yazık. Kendime acıyordum. Zaten 60 kilolardan 70lere gelmıstmm.. Hormonlar ılaclar yuzunden. Neyse Niye olacağım ameliyatı? Rahme bakılcak niye bebekler tutunmadı bir preblemvar mı bakmak için. Tam am. Onu da oldum. Hıc bir premlem yokmus. Rahim az ustten basıkmıs onu kaldırmış falan... Ee surec nasıl ilerleyecek şşmdı. Adetin 3.gunu gel... Off yıne aynı şeyler sil baştan. Tamam geleyim. Eli mahkum.. Gidiyorm gelince adet doktor bakıyor yumurta yok, hıc bir tane bile görunmuyor.. Sonra dıger adete yine gel tamam gidiyorum yine bakıyor yumurta yokk. Nasıl yok adet oluyorum ben. Yok diyor. Sonrasında şu acı sözlerı söylemeye başlıyor. Hanfendı bunu söylemek çok guc ama seni donasyona yönlendirelim... O da ne. İlk defa duyduğum bir terim.. Nedir diyorum? Turkıye de yasal degil anca Yunanistan Kıbrıs gıbı yerlere gidip yumurta alıyorsunuz. Şansınız %65 oluyor. Nasıl yani başka birinin yumurtası.. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Baba eşim olacak ama anne belli degıl. Beynimden vuruldum... Bebeklerin tutmaması degil de bu beni o an için daha çok yıktı.. Ağla ağla ağla ağla... Cıktık doktordan.. Ablamla bu sefer. Eşşm yoktu. Akşamına onunla konustuk. Bu arada yaş 35e geldi. İkimiz aynı yaştayız. Eşime dedim ki bak benim çocugum olmayacak. Boyle boyle boyle. Hayatta tek istedigın sey evlatsa. Ayrılabilirız. Bosanmak istersen benden saygı duyarım. Vs vs ağlayarak bana bı sarıldı ki anlatamam. Olmasın dedi. Seni asla bırakmam. Biz birbirimıze yeteriz.. Konu orda kapandı. Ama benim içim içimi yiyor.. Olmayacak olmayacak.. Aman diyorum bazen olmazsa olmasın. İleride evlatlık edinırız ya da koruyucu aile oluruz vs vs derken bıkac ay daha gecıyor ben adet olmuyorum. Gecikiyor 5gun 8,12 gun. Tabı bir umut bende. Test yapıyrm çıkmıyor negatif negatif kan veriyorum negatıf. Sonra bulunduğumuz yerde bir profesör e gidiyorum. Kist olmusum. Allahım ya neler yaşayacağım daha. Sonra ıgne ılac gecıyor. Adetım duzene giriyor. O doktora da sureci anlatıyoruz tedaviler vs. O da tahlil yapıyor bı dunya. Ve şunu diyor kızım degerlerın çok kotu ama bir tup bebek daha deneyebilirsınız agız ucuyla... Allahım ya insanlar bazen 10 kere deniyordu ama bana ikinci bı deneme bile imkansız gibi bakılıyor.. Tamam diyerek ayrılıyorz doktordan. Eşimle tekrar durum degerlendırmesı. Deneyelim mi diyorum. O da sen nasıl istersen sana kıyamıyorum acı cekıyorsun ıgne ılac tedavi yıpratıcı. Tamam askım diyorum sömestr gırınce tekrardan başlayalım bıkez daha şans verelim. Sonra olmazsa da tedaviyi hepten bırakırız. Sömestr gelip çatıyor bu arada yaş 36 oldu.. Benim adetım 6 gun gecıkıyor. Am arada oluyordu. Içimde de tuhaf bir his var tarif edilemez bısey.. Tatıle gırer girmez tedavi baslıcaktık ama adet gecikince. Ben okuldan çıkar çıkmaz kendimi bı hastanede buldum. Ayaklarım kalbim beni oraya göturdu. Bilmiyorum. Kan verdim.. Bi saatte çıkar dediler özel hastane. Ben eve gideyim tlf la ogrenirım dedm. Nasılsa sonuc negatıf. Hayır tlf la bilgi vermiyoruz dediler. Iyı bekliim madem. Bi saat nasılsa. Tlfda oyun oynuyorm zaman gecsın diye bı taraftan dudaklarımda ayetel kursı.. Neyse sonuc çıkıyor ben yine umutsuzca kagıdı almıcam ama sekreter doktor degerlendırecek diyor. Iyı tamam degerlendırsın. Gidiyoruz doktora. Doktor tebrik ederim diyor. Nası Nasıl yanı? Hamilesın hem de 4 haftalık.407 bthcg. aglıyorum guluyorum titriyorum beni sakinleştirmeye calısıyorlar. Nerden bilsinler yıllardır bebek özlemim oldugunu.. Neyse sonucu alıp dısarı cıkıyorum yagmur nasil yagıyor zangır zangır titriyorum ağlıyorum bı taraftan. Elimdeki sonuc bile sırılsıklam. Hala burus burus durur cekmecede. Sonra hemen eşimin iş yerine gıdıyrm. Halbuki hayallerimde o kadar guzel surprızler vardı ki.. Boyle bı durumda yapılamıyomus meger. İşyerıne gitmeme alısık olmayan eşşm hayırdır vs diye bana bakıyor. Elimdeki sonucu veriyorum adam buz gibi kırec gibi kesiliyor. Şokta tabı... Allahım nasıl buyuk mutluluk... Aylarca inanamadık aylarca... Hep şoktaydık. Şu an 29+3 oldum. Bir prenses gelıyoe. Çok sukur Allahıma. Çok uzattım biliyorum.. Hakkınızı helal edin. Daha da uzatmak istemiyorum. Sizden tek isteğim sakın ama sakın moralinizi bozmayın, stres yapmayın, onu bunu kafaya takmayın.. Umudunuz hep olsun.ben hep dua ettim en buyuk ve her zaman ettıgım duam allahım isteyen herkesi anne yapsın🙏Her seyın ilacı zaman, sabır ve dua... Insallah siz de dualarınızı yaşarsınız.. Allaha emanet olun. Hep duamdasınız🙏🍀🎈💓