Herkese merhaba.
22 haziran cumartesi sabahı (40+1) uyandım ve lavobaya gittim. İç çamaşırım da pembemsi akıntı vardı yani nişanım gelmişti. Eşimi uyandırdım ısrarla hastaneye gitmek istedi ve zorla götürdü beni. Hastanede nst ve alttan muayene yapıldı. Nst de sancım çıkmadı, alttan muayene de ise açıklığım olmadığı söylendi. Nöbetçi doktor istersem eğer doğumu bugün suni sancı ile başlatabileceklerini söyledi. Kabul etmedim ve eve gittim. Artık doğum yakındı hissediyordum.
Ertesi gün yani pazar, gündüz ara ara hafif sancılar giriyordu. Düzensiz olduğu için dikkate almadım ama içimden bir ses yarın doğuracaksın diyordu :))
O gün akşam 8 de meryem ana otuna gerekli duaları okudum ve suya koydum. Gece 11 de yattık. 12 de hafif sancılarla uyandım. Eşimi uyandırmadım yalnız. Dakika tutmaya başladım. Sancılarım 8 dakika da bir geliyordu. Kalktım ılık bi duş aldım. Sancılarım daha da arttı. 5 dakika da bir geliyordu artık. 2 de eşimi uyandırdım. Galiba o gün bugün dedim :)) biraz daha bekledikten sonra hastaneye gitmeye karar verdik. Annemi de aldık giderken. Saat 3 te hastanedeydik. Ebe alttan muayene yapmak istedi. Bir umut belki 3 veya 4 cm açıklık vardır diye beklerken yarım cm açıklığım olduğunu söyledi ebe. Gerçekten şok olmuştum. Sancılarım gayet şiddetliydi ve benim sadece yarım cm açıklığım vardı. Gözüm iyice korkmuştu. Yatışım yapıldı ve odama geçtik. Devlet hastanesi olduğu için yalnız annemi aldılar yanıma. Eşim kapıda bekliyordu.
Git gide sancılarım şiddetlenmeye başlamıştı. Artık dayanamıyordum. Nst ye bağladılar ama bu şekilde sancılara katlanmak daha da zordu. Sancılarımı yatarak karşılamak istemiyordum. Sonunda nst çekildi. Sancılarımı ayakta karşılamaya başladım. Böyle daha rahat ettiğimi farkettim. Sancılar 2 dakika da bir gelmeye başlamıştı. Katlanması çok zordu. Kapıdaki güvenlikçiden gizlice kaçıp yanıma gelenler benim o halimi görünce ağlayarak çıkıyordular odadan :))
Sabah 9 da ebe geldi açıklığımı kontrol etti ve 5 cm açıklık olduğunu, bundan sonrasının daha hızlı ilerleyeceğini doğuma artık az kaldığını söyledi. Ama beni tatmin etmiyordu yine de :)) sancılar aşırı şiddetlenmişti.
Saat 11 e kadar bu şekilde devam etti. Her sancı girdiğinde Allahım sen yardım et, sen dayanma gücü ver diye bağırıyordum. Tekrar açıklık için kontrole geldiler açıklığımın tam olduğunu ama bebeğin kanala inmediğini, her sancım geldiğinde ıkınmamı istediler. Söyledikleri gibi yaptım. Her sancım geldiğinde ıkınıyordum. Bi ara midemin çok bulandığını hissettim. Anneme söyledim ebeye sormaya gitti. Ebelerde bebeğin kanala indiğini onun için midemin bulandığını söylemiş. Saat 12 buçukta tekrar alttan bakmak için geldi ebe. Baktı ve bebeğin başına dokunduğunu hızlı bir şekilde doğumhaneye geçmemizi söyledi. Kapıdan çıktı ve doğumhaneyi hazırlayın diye bağırmaya başladı. Bende heyecan tavan tabi :)) ayağa kalktığımda tuvalet hissim geldi nerdeyse bebek çıkacak gibiydi.
Doğumhaneye geçtik. Her sancım geldiğinde güçlü ve uzun bi şekilde ıkınmamı istediler. Sancım gelince ıkınmaya başladım. Ebe harika ıkındığımı böyle devam etmemi istedi. Bir kaç ıkınmada içimden bi sıcaklık aktığını hissettim. Bebeğimin ağlamasını duydum :)) saat 12.50 ❤️
Hemen ten teması için kucağıma verdiler. O ağlayan bebek kucağıma gelince nasıl sakinleşti. Allahım nasıl güzel kokuyordu. Daha 5 dakika önce karnımdayken şimdi kucağımdaydı. Mucize değilde neydi 🙏🏼
Bebeğimi kontrolleri için aldılar. 3455 gr 51 cm doğmuştu.Benimde dikişlerimi atmaya başladılar. Ebeye sorduğumda 5 dikişim olduğunu söyledi.
Annelik bu dünyanın en zor ama en güzel duygusuymuş arkadaşlar. Gözümün önünden ayırmak istemiyorum. Uyurken nefesini kontrol ediyorum. 25 günlük anneyim. Bazen diyorum ki Allahım kime, ne iyilik yapmış olabilirim ki bana bebeğimi nasip ettin. Beni annelik vasfıyla taçlandırdın🙏🏼
Doğumdan korkmayın arkadaşlar. Sancılar zor ama inanın sonrası çok rahat. Sancı çektiğim sırada bugünü ömrüm boyunca unutmam diye düşünmüştüm. Gerçekten dayanılması zor sancılardı. Ama unutuluyormuş gerçekten. Bebeğim için yine olsa yine yaparım.
Çok uzun oldu affedin🙏🏼 Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum. Yavrularınızı sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. Allaha emanet olun.