Merhabalar öncelikle herkese ❤️
Hamileligimi ilk ogrendigimde forma katildim ve Allah dogum hikayemide paylasmayi nasip etti🙌
En basta soylemek istedigim tek birsey var oda insanlarin acimasizca hamileleri korkuttugu 🤦♀️ Oyle bir agrin olacak ki dayanamayacaksin dediler hep ve ben bu yuzden hastaneye gitmedim cunku hep cok buyuk bir aci hissetmem gerektigi empoze edilmisti. Tabikide aci hissediyorsun ancak bu korkutulan aciyi sadece son 1 yada 2 saatte hissediyorsunuz kizlar..
biraz sorunlu hamileligim vardi bebegimin suyu cok azdi bu sebeple risk tasiyordum ama diger yandan normal dogumda cok israr ediyordum. Bir gece adet sancisi seklinde sancilarim basladi ve belime vurdu ancak cok abartilacak bir agri degildi.. annem sehir disindan gelmisti ve beni kaynar su ile yikadi iste o banyo herseyi baslatti😍 o gece sancim basladi ancak insanlar beni okadar korkutmustu ki hastaneye gitmedim. Annem doktoruma soyleyince zoraki gittim😊
Oglede. Sonra hastaneye gittigimde bir ogrendim ki 4 cm acilmam varmis ve dogum baslamis.. hemen yatisim yapildi ve ben yine hastanede kaynar su ile dus aldim plates topunda hoplatip zipladim(inanilmaz faydali oldu sakin sanciyi yatakta yatarak cekmeye kalkismayin) sonra 6 cm oldu acilmam. İpin koptugu nokta 9 cm ve sonrasi oldu.. iste insanlarin bahsettigi dayanilmaz sanci oyduo anda epidural istedim ama artik olmayacagini soyledi doktorum iyikide olmamis cunku epidural ile ikinma zorluklari oluyormus ve sureç uzuyormus.. son 1 saatte cok zorlandim ama inanin abartildigi kadar degilmis bana ebe rahmine kolunu sokacak diyen bile olmustu okadar korkmustum ki anlatamam🤦♀️ Halbuki oyle birsey yok kizlar aciklik kontrolu bile iki parmakla yapiliyormus bunu ogrendim. Son 1 saat aci cekmemin sebebi ise cok baskaymis bebegimin kordunu cok kisaymis ve buyuzden kanala inememis basi yukarda kalmis hemsirelerin ve ebenin destegi ile karnima bastirarak ben ikinirken bebegimi asagi indirdiler ve dogumum gerceklesti..
ikinma sorununa gelince evet zor ama yapilmayacak gibi degil doktorumun soyledigini hic unutmuyorum dogru ikinirsan 10 dakikada butun isimiz biter ama ikinamazsan saatlerce burada kaliriz diyince o aci ile yapmaliyim dedim.. ilk sancida ikinamadim ama ardindan 3. İkinmada bebegime kavustum.. canimin acisi sebebiyle psikolojik olarak ilk kucagima alamadim istemedim bebegi ama suan alisiyorum ona.. annelik bağlari bir anda degil zamanla oluyormus🙌
Kizlar size verebilecegim tek tavsiye korkmayin, bol hareket edin.. o bahsedilen korkunc sanci sadece son 1 yada 2 saat icinde oluyor ama malesef toplum olarak abartmayi seviyoruz..
okuyan herkese tesekkur ederim herkese cok guzel bir doğum dilerim💙