esilannesiyim kızlar 20 haftalık hamileyim, 2. hamileligim, 61 ile hamile kaldım ve şuan 69um.. 9 kg aldim nerdeyse.. ve ekmek yemiyorum yürüyüş yapıyorum neden böyle oldu ne yapmaliyim?😔
[silindi] esilannesiyim ekmek yememek tek başına kilo almama sebebi değildir. Pirinç bulgur buğdağ,mısır unlu herhangi bir şey. Patates çok karbonhidrat içerir canan karatay yemeyin der. Makarna mesela. Şekerli tatlı her şey. Meyvenin 2’den fazlası şekerdir çok kilo aldırır. Ama buna rağmen hala kilo alıyorsanız ödem toplamış olabilir vücut. Benimde kilo almaya çokk yatkın bünyem var Bunları tamamen kestim anca düşünün
Ozlemr esilannesiyim TSh sonuçlarınıza bi bakın bence metabolizmanız çalışmıyor olabilir. Tsh yüksekse hem kilo yapar hem de bebek için çok zararlı
Sinemelik esilannesiyim Ben 15+4 haftalığım bende çok aldım yani 51 kilo ile hamile kaldım şimdi 57 kiloyum 6 kilo aldım çok zayıftım hamilelikten önce😩 ben hamile olduğumu öğrenene kadar sağlıklı beslenen biri değildim yani süt ürünleri et meyve tüketmezdim onları hayatıma soktum birden gerçi şuan yine tüketemiyorum eskiye döndüm ama velhasıl ben sorunun kaynağının meyve olduğunu anladım yani akşamları meyve tabağım vardı mandalina kivi armut ayva gibi ama fazla yani muz zaten gündüz alıyorum günde 3 meyveden fazlası zararmış.. bunu dr da ebede söyledi belki ondandır..ben bunu keşfettiğimde 12 haftalıktım 3-4 haftadır hiç kilo almadım.. bu arada suyu bol iç bide ben ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum..tuzu zaten sevmiyorum yemeklere çok az atıyorum salatayı falan tuzsuz yiyorum.. tatlıda yemiyorum 😩😢 yani ben olayı abartmıştım hamile kaldığımı öğrendiğimde bebeğe bişey olmasın diye bide o ne yemeliyim hamilelik ve beslenme kitapları var yaaa 😡😡 onlar yüzünden oldu şimdiki aklım olsa o 6 kiloyuda almazdım.. tecrübesizlik işte..
Burcinsahin3 esilannesiyim canım bende bulantilarim geçince kendimi kaybedip yemeğe verdim cok hızlı aldim ekmeği kesip pirinci kesip hamuriside tabi çikolata vs daha sağlıklı beslenmeye başladım o aldığım +10 kilo bi sabitlendi 5. Ayimda. doğuma 20 gün var hala +10 kilodayım günlük 2 3 litre su içmeye çalışıyorum evde spor yapıyordum yürüyüş de tabiki bebegimin kilosuna iyi hatta iri bir bebek dedi doktorum ve inan karnım hiç 9 aylık bi hamile gibi degl kimse inanmıyor bana sen böyle giderse duba gibi olursun diyenlerin hepsi mosmor oldu o kadar mutluyum ki inanamazsın iki hareket etmeyi spor mu sanıyorsun diyordu teyzem şuan hiçbi resmimi beğenmez instada hasetinden 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
esilannesiyim [silindi] yani sadece ekmel değil kızartma filanda nadir yiyorum, ödemi nasıl atabilirim? kendimi çok kötü hissediyorum 😔
[silindi] esilannesiyim bol su için tuzu çok az kullanın tuz çok ödem şişlik yapar. Yürüyüş falan düzelir hiç merak etmeyin bundan sonrasında daha az alırsınız
Ddmyvz esilannesiyim kan tahlili yaptırın eğer varsa ona göre ilaç kullanırsınız tabii benim fikrim. Çünkü benim böyle oldu 1.5 aydır ilaç kullanıyorum ve hiç kilo almadım bu süreçte
esilannesiyim [silindi] suyu az içiyorum sanirim, tuz hiç kullanmiyorum. umarım azalır ya kendimi sis ve yorgun hissediyorum
MerveHail Canım okadar kafana takma ben ilk 15 haftada 8 9 kilo birden aldım şuan 21 haftalığım ve kilo alımım durdu ayda yarım kilo alıyorum doktorum bünyeyle alakalı dedi birden de alablirsn yavaş yavas ta alabirsn
esilannesiyim Sinemelik evet çok haklısınız çok yemeği sağlıklı yemek zannediyoruz hamilelikte, meyve az tuketiyorum su az ictigimi fark ettim, ondanmiki
esilannesiyim Burcinsahin3 yaa ne güzel maşşallah diyeyim, sanki dahada alıcak gibi hissediyorum 😒 peki spor olarak ne yaptınız?
Burcinsahin3 Ve son 3 aydır da yediklerime hiç dikkat etmiyorum iştahım açıldı çikolata ekmek ona rağmen almıyorum 😙 spor bol su unutma
Burcinsahin3 esilannesiyim canım suguat yaptım 20 kere ellerin öne doğru uzat otur kalk bu doğumda da cok ise yaricak pelvik kemiklerin için sonra sağıma soluma uzanarak bacak hareketleri müzik açıp dans ettiğim de cok oldu yani senin her hareketin spor bebeğe anladin mi
Sinemelik esilannesiyim Aynen ama sağlıklı değilmiş birkez daha anladık.. 😄 su bence önemli ben 2-3 litre arası içiyorumdur her gün hem vucud içinde lazım nem için bebeğin sıvısı için ve kilo için 😄 ben bide yazın böbrek ameliyatı oldum o yüzden alıştırdım kendimi yazdan beri fazla su içmeye bence deneyin 😊
BirPrensannesi90 esilannesiyim Bende 20 . Haftama giricem ve simdiye kadar 7 kilo aldim benimde 2. Gebeligim kizimda sadece 5 kilo almistim ama ogluma hamileyken guatir cikti ve bence kiloyu bu kadar takmamak lazim sonucta bebislerimiz iyi olduktan sonra o kilo verilir. Ne kadar cok takarsan o kadar fazla kilo aliyormussun gibi gelir.