Aysglmrt09 bence hic bakma canim burdaki yorumlara ben hamileligin basindan beri ne kendim sordum ne baskasininkine baktim kiyasladim cok yanlis bisey bu ama ne yazikki cogumuz yapiyoruz, soyle aciklayayim sana doktorum dedigi sekilde mesela seninki aysenin bebegine gore 100 200 eksik olabilir fazla olabilir ama aslinda eksikligi fazlaligi onun iyiligini kotulugunu gostermez cunku anne karnindaki bebegin gelisimi sadece o haftadaki kilosuna gore bakilmiyor iyimi kotumu diye sen doktora gitmeye basladigindan itibaren bir cm gramla basliyor ya herkesin baslama noktasi farkli her gittiginde kac cm atmis kac gram almis o ayki atagina gore doktorun sana gostermedigi bir grafik semasi olusuyor o grafik semasi yukari dogru sistematik bir sekilde artiyorsa haftasina gore almasi gereken kiloyu almissa o bebek kendine gore en iyi ideal kilodadir burda anne babanin boyu kilosu genetik yapisi bebegin bastan gelisimi onemli yani senn haftandakilerle kiyaslaman hicbiseyin iyi kotu oldugunu gostermez o yuzden dedim doktorun eger iyi diyorsa emin ol iyidir zaten doktorlr genelde duygusuz olduklarindan bir gerilik vs oldugunda pat diye soylerler yani. Kimsenin bebegiyle kendi bebisini kiyaslama burda gordukce uzuluyorum cunku cogu bu anlattiklarimi bilmiyor baskalariyla kiyaslayinca kendininki iyi olsa bile aa neden zayif 100 gram eksik biye onunki daha kilolu vs morel bozuyor bu vok yanlis ayrica her bebek kendine ozeldir tektir sunuda unutmayalim kilolu iri bebek saglikli bebek demek degil aksine malesef onlarinda bir suru dezavantaji olusuyor saglik acisindan o yuzden en iyisi doktorunu dinlemek baskalarina kulak kapa mumkunse