Öncelikle herkese merhabalar çok klasik olacak ama ben de burada doğum hikayeleri okuyor ve heyecanlanıyorum sıra bana ne zaman gelecek diye elhamdülillah ve çok şükür ki kızım sonunda doğdu ismini Mahinur Begüm düşünüyorduk fakat Eşimin ailesi söylemesi zor diye diğer bir alternatif olan Asude begüm yada inci begümü beğenmediği için Kızımın adını Hüma Begüm koyduk ve kimliği çıktı sonunda. Doğum Hikayem e gelince kızım doğmadan önceki gece akşam ezanından sonra hafif adet ağrısı gibi Belimde bir sızı vardı hafif ayakların üşüyor gibi karnım arayacak gibi hissediyordum annemlere mesaj attım( kendi annemler Konya'da Bense İstanbul'da ve doğum yapacağını hissettiğinde bize haber et otobüs bileti alalım Sen doğurmaya anca yetişiriz geliriz demişlerdi) anne dedim belki de doğum yapabilirim yol çantanızı falan hazırladınız mı kenarda hazır dursun falan dedim ve benim TSH yüksek çıkmıştı sağlık ocağında aynı gün gündüzünde gösteremedim için gece doğum yapacağım hastaneye gittim acilden Giriş yaparak daha 38 haftamdayım TSH çok yüksek çıkmış muayene eder misiniz demiştim tahlil yeni dediler muayene ettiler bebek 41 haftalık olmuş dediler nst ye bağladılar sancım çıkıyor açılma yok rahim ağzı kapalı ve sert sancı hissediyor musun sancın çıkıyor diyorlar Yok bir şey hissetmiyorum dedim nişanım Geldi Bir hafta önce sadece dedim olabilir dediler sancın olduğu zaman suyun gelmezse Son ana kadar evde bekle Eve gel zaten evin yakınmış dediler Ben bir sonuç alamadan geri döndüm Sadece bu guatr ilacı yazdılar gece yattık 3 suları hep böyle idrarımdan dolayı uyanıyordum ağrıyla yine aynı şekilde oldu sandım yine üç suları Ağrı ile bir uyandım sanırım idrardan dolayı dedim Lavaboya girdim çıktım ama bir 20 dakika sonra falan yine aynı şekilde oldu dakika saymadım tutmadım aklıma gelmedi baktım Ağrılar devam ediyor herhalde dedim yalancı sancı bu sonuçta 38 haftadayım hernekadar bebek ondan gitsede doktorlar her şey yerinde açılma vesaire yok sen 41'i beklersin diyorlar iri bebek olduğundan dolayı Kesin sen Sezer yansın diyorlardı Öyle olunca benim doğum hiç aklıma gelmedi pilates yapıyorum merdiven inip çıkıyorum ama sadece bir nişanım geldi öyle olunca yalancı sancı sanmıştım baktım saat dörde beşe kadar devam etti böyle sonra ezanın okunduğunu duydum sancı adet ağrısı gibi fakat ritmik şekilde geliyor böyle bir sürü sonra yok oluyordu ama böyle dayanamayacağım şekilde de değil maşallah Vallahi dedim herhalde bu iki safhaları Ben doğruyorum 17 saat sonraya Ben doğrum herhalde diye düşünüyorum hemen annemleri aradım anne Sancılarım ritmikleşti hemen bilet alın gelin dalga geçiyorum sandılar ama sonradan işin ciddiyetini vardılar Allah'tan doğum çantamı hazırdı Hemen eşimi uyandırdım gece üçten beri sancım var Ve şuan ritmik iyileşti ben duşa gireceğim Eğer yalancı sancı ise geçer dedim Sen hemen kıyafetini giy dedim ama eşim hiç oralı değil aldırış etmedi duşa girdim çıktım ama sancı yine devam ediyor Sonra bu defa çok sert bir şekilde uyandırdım eşime Ben doğuruyorum Kalk dedim duşa girdim hala geçmiyor sancı dedim paldır küldür giyindi böyle ben tekrar duşa gireceğim iyice yumuşasın aşağı insin dedim tekrar girdim duşa hızlı hızlı giyindim saçımı kuruttum salona geçtik kayınvalidemi çağırdık aşağıya indi aile Apartmanında yız bu arada.
Böyle bayağı bir iki saat 3 saat kıvrandım saat 8.30 oldu bu doğum sancısı dedi evde çek sancını evde falan dedi Ben zaten Öyle yapmaya çalışıyorum Son ana kadar artık dayanamayacak bir hale geldim artık dedim hastaneye gidebiliriz Çünkü 5 dakikaya bir gelmeye başladı ve ben 5-6 defa 5 dakikaya bir gelen sancı daha çektim evde ve artık gidelim dedim yani Allah'tan O dinlenme molaları var sancılar arasında o kadar faydalı bir şey ki Allah'ın gerçekten büyük bir lütfuymuş o yani
.
Hastaneye gittik gece nöbette olan doktorlar vardı yine sen gece gelmişti niye yine geldin dediler böyle böyle dedim birisi ölçmüştür dört buçuk kilo demişti birisi Ölçtü 3 900 dedi 38 haftada geliyor normal doğum yapabilir yinede dediler hemen muayene ettiler 5 santim açıklık var dediler rahim ağzı genişlemiş normal doğuma elverişli dediler ve ben onlara güvendim akat bir sıkıntı vardı ki doğumhaneleri hepsi doluydu Eğitim Araştırma Hastanesi'nde doğum yaptım İlhan varank 10 doğum odasının 10u da doluydu
.
Seni 5 santim açıklıkla başka bir hastaneye sevk edemeyiz çok riskli Doğumu yakın olan birkaç hasta var Onların doğum bitsin hemen seni sıraya koyacağız senin yatışını yapacağız başka bir hasta olsaydı açıklayın bu kadar olmasaydı sevk edecektik seni dediler.
Ama zaten bizim hastamız mışsın ve 5 santime gelmiş beklesen dediler sandalyelerde sancı çektim Ben böyle bir 1 saat birinin doğurmasını Bekledim 2 doğum oldu Erken toparlanın yerine beni aldılar 4 numaralı doğumhane hiç unutmayacağım sancılar Öyle bir hale geldi ki Hep kendime şunun Telkin ettim Dinlediğim her doktorun videosunda doğum konusunda sancıları dayanırsan ıkınma kısmı sen o kadar yoğurmuyor demişlerdi Önemli olan sancıya dayanmak demişlerdi ben buna inanarak hep o sancılar geldiğinde Hz Eyüp aleyhisselamın duasını okudum Rabbi ennî messeniyed-durru ve ente erhamürrahimin Sonra da hep şu Zikri çektim ya şifa Ya Kebir ya ber la ilahe illallah diye bu zikir ve bu dua o kadar işime yaradı ki o sancıları alıp götürüyordu benden resmen o sancılar geldiğinde Ve sonunda doğumhaneye girdim sandalyeler üstünde yatış işlemleri mi tamamladıktan sonra bir yandan da gezilmiş Tim Aralarda sağ olsun ebeleri o kadar iyiydi ki hastanenin hepsi sanki böyle Öz akrabam gibi özel hastane gibi gerçekten hizmet ettiler Allah hepsinden razı olsun Belki de ben onlara iyi davrandığın saygı duyduğum için o şekilde davrandılar bana bilmiyorum ama ben gerçekten çok memnun kaldım ilgilerinden ve alakalarından düşün yani özel hastane gibi eve koluma girdi ve arada beni yürüttü az kaldı doğumhane boşalacak diye ve diğer 2 Ebe başımdan hiç ayrılmadı doğum yapana hatta birisi de kızının adaşıydı Begüm dü stajyer hemşireydi 2si. Diğer 3 . Ebe yaşca büyük iyi birydi.
Hatta ebelerin ve doktorlara muayene sırasında Ben vajinismus hastasıydım dediğimde ona bile saygı duyarak özenle muayene ettiler beni Anlamadım bile muayene ettiklerini koşu Ağrı ile o muayene artık gözümde o kadar büyümüyor du
Odama geçtiğinde 6 santim açıklığa ulaşmış tım ben ve odanda 1 saate yakın sancı çektim Muayene eden doktorlar Bırakın kendi kendine doğuracak artık sadece ıkınma hissi geldi kılmaya başla öne gelsin bebek dediler ama açıklık bir türlü ilerlemedi 7 santimden sonra sonra bebek daha da Aşağıya insin diye suyunu deldiler 1 saatte o şekilde bekledim 8 santim açıklığa ulaştı o 8 santim den sonraki olan sancılar o kadar zorladı ki beni ama yine de dayanılmayacak gibi değildi ve dualarımı yine ediyordum
Artık tam açıkla ulaştığında Şimdi sadece ıkınma evresine geldin dediler.
Karşıma kamera koydular tüm Doktorlar asistanlar ve ve başında bekleyenler hariç iki üç tane daha fazla ebe odaya girdi Hatta kamerayı bile aldılar beni Fakat ben buna Rıza verdiğim için oldu sebebi şu "riskli gebelikte iri doğum normal yolla olacak gelin ve öğrenin nasıl ne şekilde yapılır diye" yani bildiğiniz kobay gibi..
Resmen ders izlemeye gelmişler gibi geldiler ve izlediler ama hiç bir göz beni rahatsız etmiyordu Yeter ki doğum yapayım diye düşünüyordum onda ve ben zaten pozisyondan pozisyona girmiştim.
diz dirsek pozisyonu Bu o kadar Efsane bir pozisyon ki istemeseniz de bu pozisyonda sancı geliyor size ve rahat bir şekilde sancı hissederek ıkına biliyorsunuz. Sonra köpek oturuşu pozisyonunda dirseklerimi doğum sediyesine dayayarak çok rahat ıkındım ebeler allah razı olsun her şeklde yardm etti sırtıma bilr masaj yaptılar o sırada.
Bu arada sık sık vajinal kontrol oldum vajinusmus olduğunu artık bildikleri için çok dikkatli yapıyorlardı. o şekilde birçok defa ıkınmıştım birçok pozisyonda tam açıklığa gelene kadar. Ama artık tam Açıklıktaydı onlar geldiğinde .
Doktorların artık sadece ıkınacak sın çeneni göğsüne yasla ve son gücünle ıkın ama sancın ve ıkınma hissş gelnce yap dediğini hatırlıyorum.
Ben okumayı başaramadığını düşündüm çünkü doktor olmuyor yanlış yerden ıkınıyorsun karnını şişirmeyeceksin sadece kakanı yapıyormuş gibi makatindan ıkınırken çeneni mutlaka göğsüne daya yoksa nefesin kaçar gücünü veremezsin ıkınmaya dedilr. Benden size torpil böyle ıkınınca gerçekten ıkınılıyor kokaykaşıyor ıkınmak.
Ve gerçekten dediğini yaptım da rahat ettim . Fakat daha öncesnden olmuyor dedkleri için doğramıycam ıkınamıyrm dediğimden korkudan bir anda sancım gitti olmuyor dediği için sonra bana hemen Suni sancı verdiler ve gelen sancılarda dedkleri gibi ıkınınca oldu.
Şimdi sadece ıkınma hissi geldiğinde olanca gücümle dediğimiz gibi akım dediler dediklerini yaptım Evet oluyor dediler bu şekilde 4-5 defa tekrarladık.
Kesi atmışlardı daha öncesinden ve iğne vurarak...
Uyuşturulmuş lardı vajinamı o yüzden bebek çıkarken içimde doktorun el hareketlerini atılan kesiketi hissetmedim hiç. Ama sadece Dokunma hislerini duyuyordum. Ağrı da yok sadece ıkınma hissi geliyordu içimden.
Doktor bana bebeğin saçını görüyorum Artık ıkınma bebek geldi artık ıkınma dediğinde elimde olmadan ıkındım. bebeğim varlığını hissetmedim bile uyuşturdukları için... sonra vakumla çektiler a bişey bi şey yerleştirdiler. bebeği sadece sağ sol yukarı aşağı oynatma hareketlerini hissettim o kadar...
Ses duymadım ölü mü doğdu deyip ağladım. Hayır dediler inanmak istemedim ölü doğdu sandım... fakat Bana Doktor ıkınma dediği zaman elimde olmadan ıkıldığım için kesi haddinden fazla yırtıldı hatta makatıma dek. o sırada dikişlerimle de uğraşıyorlardı kanamam fazlaydı durdurmaya çalılıyorlardı bir yandan da.
Sonra bir ağlama sesi duydum dünyanın en güzel sesiydi bin şükür dedim.kucağıma verdiler kapkara bir şeydi deride doğum yaptığını zaman en korktuğum şey bebeğin benden ayrı bir yere konulması ile karışır kaybolur diye korkuyordum; ama Şehit İlhan varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asla onu yaşamadım bebeğim doğduğu an gözümün önüne koydular ve ben oradan çıkana kadar hatta servise çıktığımda bile. Hep gözümün önündeydi bebeğim.
Onu kucağıma koyduklarında bu şey bana mı ait kapkaraaaaa dedim ağladım böyle... minik limonun minik limonum şekerparem ballı lokumum diye sevdiğimi hatırlıyorum.
Bir yandan haddinden fazla yırtılma olduğu için akan kan seslerini duyuyorum dikiş için dokunma hislerni hissedyrm ama asla acımadı. Ama hiç umrum duymadı uyuşturma aırasında yada akan kanı. Dikişlerim atıldı kanamamın geçmesi beklendi bir buçuk iki saat sonra servise çıktık ertesi gün 4 gibi de taburcu oldum.
Aradan tam 11 gün geçti. Daha yeni kendimi toparlıyorum; Ama iyi ki normal doğum Yapmışım. Başta Sezeryandan daha kötü oldum keşke sezeryan olsaydım telef oldum oturamıyorum bana da bakcak biri lazım ben bu halde naaı bebeğe bakcam diye ağlıyordum. Çünkü oturup kalkamıyorum dikişlerin fazla olduğu için; fakat dikişlerim iyileşince tüm Sızım geçti İyi ki normal yapmışım.
Allah'a binlerce kez şükürler olsun Rabbim bekleyenlere isteyipte olamayanlara da nasip etsin inşallah.
Çünkü ben vajinismus hastasıydım ve vajinusmus iken 2 defa gebe kaldım ilki vajinismus olduğum için Stres yaptım o şekilde Stresten düştü. İkincisi dış gebelik düşüğü oldu. Üçüncüsü kimyasal düşük oldu. Benimle beraber evlenen tüm arkadaşlarım ya gebe yada doğum yapmıştı. Ya da akrabaların ve etrafın kendi çocuğunu seviyorken gördüğümde onlar için seviniyor kendim için üzülüyordum o şekilde görünce.
Ben hani anne olamayacağım herhalde diye. O yüzden şimdi sosyal medyada çocuğumun fotoğrafını paylaşıp ahım şahım şeyler yazmak istemiyorum. Olamayam arkadaşlarım var üzülmesnler diye. Çünkü ben gördüğüm de çok üzülüyordum ondan dolayı hamile kaldığımı öğrendim andam bu yana çocuğu olamayan tüm arkadaşlarıma çok çok dua ettim en içten şekilde. Şimdi de aynı şekilde olamayanlarada Allah nasip etsin.
Olanlarında Sağlıklı şekilde kucağına vermeyi nasip etsin, ahlaklarını güzel etsin inşallah....
Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....