39+4 de bu sabah 9 bucukta suyum geldi. Bildiginiz ilik ilik akti ve saatlerce surdu karnimin yarisi suymus resmen. Hemen yataktan kalkmadan esimi aradim, arkasindan kayinvalidemi cunku cok yakin oturuyoruz ve esimin isyeri 1 saatten uzak mesafede. Arkasindan doktoru aradim sakin ol kahvalti yap gel dedi. Suyumun rengini sordu yesil degilse sorun yok dedi. Suyum berrak icinde beyaz tortular vardi. Kayinvalidem ve kaynim geldiler. Bende sancinin s si yok tabi rahat rahat takildik dusa girdim su hala gelmeye devam ettim. 11 bucuk gibi hastaneye yatisim oldu. Hemen dogumhanede acilmama bakt ki suyumun geldigine bile inanmadi hemsire. Kupkuruydu ve 0 acilma. Rahim agzi gevsesin diye igne yaptilar, yemek yedirip lavman yaptilar, suni sanci taktilar, aradan saatler gecti 4 gibi hala 0 acilma. O gitti naska hemsire neyseki 2 cm acilma buldu. Bu arada sancilarim baslamisti ama dayanilmaz degildi kasilma seklindeydi ayaga kalkip yurudukce hic bile hissetmiyodum. Epiduralim takildi nts de 100leri goruyodum ama dayaniyodum. Gayet iyiydi. Sonra gitgide kotulesmeye basladi sag tarafimda bir sey hissetmiyordum ama sol tarafim gayet sanci hissediyodu hem.
de siddetle. Bir epidural daha yapildi. Soluma yattim ki etki etti. Sol tarafim da uyusmustu. Bu arada saatler gecti yuruyemidum da bacaklarim epiduralden tutmuyodu. Yuruken aanci geldikce comeldim bu arada sancim 2 dk da birdi ama kivrandiriyodu. neyseki 5 cm oldu acilma. Artik hizlica ilerlicekti. 30 sn de bire dusen sancilar sonrasinda acilma 8-9 cm di. Ama ben kayinvalidemin ve esimin ellerini yirtiyordum. 2 epidural daha yapildi. Surekli islak havluyla saclarimi yuzumu siliyolardi. ikinma provasi yaptik doktorumla. Dogumhaneye gectik. Bebegin kafasi dogum kanalindaydi artik. Kasik sancisi falan degil baskiydi beni bagirtan. Dogumhanede ebe hemsireler karnima bastirdikca ben ikinamadim bagirdim bagirdikca kasilmalar bosa gitti. İkinma kuvvetim de kalmadi. Doktor bebegini dusun oksijensiz kaliyor diye bagirdi kac kere beni kendime getirmeye calisti ama ben ikinamiyordum. hatta hemsireyi yanimdan atmalar , ustumdekini itmeler, derken bebegimin kafasino hissediyordum Ben ikinamayica mecbur doktorum ustume cikti ve var gucuyle bastirip asagi inip bebegimi aldi. Cocuk doktoru bile bastirip dogurtmaya calisti, fotografci bile dahil oldu telkinleriyle el birligiyle dogurttular. O anki rahatlama hissi yeniden dogus mucizeye dahil olmak... Bebegim yanimda su an. Emzirmeye calisiyoruz. 3560 di en son 3150 gram 49 cm dogdu ve koca ayakli 🙂 sizlere tavsiyem iyi bir ekiple girin doguma. Benim en buyuk sansim doktorum ve hemsirelerimdi. Ve kesinlikle sogukkanliliginizi kaybetmeyin. Anne olacaksiniz su an o anlar geliyor gozumun onune hepsi sayili saatler ve ben cabaladikca bitecekti ben bagirmaktan ikinamadigim icin uzadi. Kontrolumu kaybettim takla atiyodum resmen ve allah korusun bebegim zarar gorebilirdi. Sonrasinda dikis kesi falan zaten hicbir sey hissetmiyorsunuz. Bir kalin bir ince sonda taktilar inanin sifir his. Hic umrunuzda olmasin. Dogumhanede anadan dogma yatmak da umurda olmuyo. Acaba tuvaletimi kacirir miyim korkusu hep vardi bende valla o an doktorun suratina yapsam umrumda olmazdi. Dunya da yansa o an hicbir sey umurda olmuyo. Dikis atilirken cok usudum ayaginiza kalin corap alin mutlaka. Bir an once bebemle odama gitmek istedim. Simdi yanimda uyuyor guzel melegim. Allah hepinizi bir avazda kurtarsin. Saglikla mutlulukla kucaginiza alip buyutmeyi nasip etsin. Olumsuz seyler paylasmaktan yana degilim benzer durumda kalanlar icin ibret olsun diye paylasmak istedim.